Decodează foamea. Ce încearcă să îţi spună

1 68222 original jpg jpeg

Mâncarea pe care alegi să o consumi poate dezvălui multe despre ceea ce îţi doreşti. Înţelegerea apetitului înseamnă gândire în plus pentru a decoda foamea prin practici de alimentaţie atente.

Mănâncă conştient,cu intenţia de a explora relaţia ta cu alimentele,precum şi de a fi recunoscătoare pentru ea şi de a o savura. Posibilităţile de alimentaţie cu intenţie te pot ajuta să înţelegi mai bine apetitul pentru ea.Pofta de mâncare poate fi asemănătoare cu poftele sau dorinţa puternică pentru un anumit produs alimentar sau o băutură. Dar anumite pofte pot dezvălui că apetitul tău este pentru ceva care nu are legătură cu mâncarea.Se spune că corpul este cel care ne dă 7 pofte. Aceste pofte pot influenţa ceea ce mâncăm,dar ele comunică cu părţile sinelui,care trebuie să fie îndeplinite într-un mod non-alimentar.Ia un moment pentru a te gândi ce stimulează foamea. Care sunt cauzele ei? Emoţiile şi simţurile ne conduc spre frigider pentru a căuta o gustare? Lipseşte ceva din viaţa ta şi sfârşeşti prin a consuma mai multă mâncare? Experienţele cu foamea sunt unice pentru fiecare dintre noi,dar este posibil să observăm că unele dintre ele sunt legate de cele 7 pofte.

Ochii

Ai obeservat vreodată că ţi se face poftă de ceva după ce ai văzut undeva un produs alimentar? Acestea ne sunt stimulate de vedere prin culorile frumoase,textura,forma şi prezentarea,fiind cele care declanşează foamea.

Trebuie să luăm în considerare de ce dorinţa noastră vizuală este atât de puternică. Mai ales dacă ne plac dulciurile,şi dacă o să vedem o tartă cu fructe,o să tânjim după ea.

Nasul

Mirosul pare să meargă direct la inimă. Supa mamei de pui,plăcinta cu mere a bunicii,mirosurile familiare pot provoca poftele. Nasul este puternic,dar nu-l lăsa să ne păcălească atunci când nu ne este foame.

Dacă mirosul este atât de puternic încât nu te poţi abţine,mai bine iei o bucată din acel produs alimentar. Asigură-te că respiri după fiecare muşcătură.

Gura

Anumite arome pot avea o calitate cu adevărat satisfăcătoare ... cel puţin pe moment. Ia în considerare dorinţa de dulce,sărat,picant,crocant,rece sau cald. Apoi ia în considerare care sunt poftele tale. Pofta pentru ceva crocant poate fi dorinţa de eliberare a tensiunii stocate?

Sau atunci când la masă totul a fost sărat,o să simţi o poftă de ceva dulce. Încearcă să echilibrezi aromele,aciditatea,dulceaţa şi sarea,care te vor lăsa mai mulţumită după ce mănânci.

Stomacul

Ştim că senzaţia de foame apare în stomac. Acest lucru este cauzat de eliberarea hormonului ghrelin în stomac,care-i dă semnale creierului că ţi-e foame. Ne putem confrunta de multe ori cu această senzaţie când sunt prezente alte sentimente,cum sunt anxietatea sau plictiseala,astfel încât să-i acorzi atenţie indiciilor stomacului.

Încearcă să evaluezi foamea pe o scară de la 1 la 10 înainte de a mânca şi apoi din nou la jumătatea mesei. Este posibil să observi că ai satisfăcut foamea prin consumul a jumătate din ceea ce era pe farfurie.

Celulele

Pentru a asculta limba celulară este o abilitate dificilă de stăpânit. Atunci când celulele noastre sunt epuizate de nutrieţi,ne putem simţi ameţite,obosite,iritate sau slăbite. Observând foamea de la nivelul celular vom observa unele dintre nevoile reale ale corpului.

Celulele au nevoie de un spectru complet de nutrienţi pentru a îndeplini funcţiile corpurile noastre,aşadar umple farfuria cu legume colorate,cereale integrale,grăsimi hrănitoare şi proteine.

Mintea

Atunci când creierul nu primeşte suficiente sarcini în ceea ce priveşte activitatea mentală,apare plictiseala. Opreşte-te şi respiră adânc. În plus,atunci când mănânci nu trebuie să stai cu capul în jos.

Inventarierea zilei:Modul în care au fost îndeplinite nevoile. Care sunt luptele care se dau în mintea ta? Calmezi mintea mâncând atunci când eşti în anxietate? Sau apetitul este mai bine îndeplinit citind o carte şi o bună conversaţie?

Inima

Atunci când apare dorul de casă şi îţi lipseşte familia,te aşezi pe pat şi începi să mănânci îngheţată. Crescând,îngheţata a fost cea care se găsea mereu în casă,şi astfel,îţi aduci aminte de familie. Satisfacem apetitul prin confort.

”Alimentele confort” sunt legate de o emoţie,în principal,din dorinta de a fi iubit. Încearcă să observii emoţiile tale atunci când ai poftă de o gustare. Poţi satisface acea emoţie prin alt mod,nu mâncând.

A deveni conştientă de cele şapte pofte este o modalitate foarte bună de a începe practica mâncatului conştient.