Descoperă beneficiile laptelui de capră!

1 71720 original jpg jpeg

Ignorat destul de multă vreme, laptele de capră câştigă din ce în ce mai mult loc în mintea şi… pe lista de cumpărături a tot mai multora dintre noi.

Dacă pe vremuri bunica făcea tot posibilul să ne convingă să bem o cană cu laptede capră,astăzi îl introducem lejer în alimentaţia noastră după ce ne-am documentat şi ştim clar cât de benefice îi sunt proprietăţile.Îţi menţine frumuseţea

Iaurtul si kefirul conţin acidul alfahidroxi (AHA) sintetizat natural,ultima descoperire din industria frumuseţii. Acest acid ajută la regenerarea pielii şi la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii,aceasta devenind mai radioasă.

Foloseşte-le sub formă de

sau… de păr ! Masca de faţă se prepară prin amestecarea kefirului cu fulgi de ovaz care se menţine apoi la frigider timp de 10 ore. După strecurare,se amestecă cu miere şi se aplică pe faţă,timp de 20 de minute. Este benefică pentru tenul gras,acneic. Masca de părse poate prepara dintr-o ceaşcă de iaurt la care adăugăm un ou întreg. Este ideală pentru părul cu tendinţe de îngrăşare. După ce spălaţi părul,aplicaţi masca şi ţineţi-o pe cap timp de 15 minute. Clătiţi apoi bine.

Iaurtul si kefirul se pot consumă ca atare sau pot fi folosite la obţinerea băuturilor smoothie,în locul laptelui sau a sucurilor de fructe. Astfel,aportul de proteine complete,uşor digerabile este mai mare,băutura devenind mai săţioasă,fără ca numărul de calorii să crească.

Datorită faptului că iaurtul şi kefirul La Colline sunt obţinute din lapte de capră integral,pasteurizat şi doar minimal procesat,aceste produse sunt alimente uşor de digerat şi care conţin toate tipurile de aminoacizi în proteinele sale. Astfel,proteinele sunt complete şi uşor digerabile.

Produsele lactate acidofile sunt surse bune de calciu,element atât de necesar pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor. Aportul de calciu trebuie să fie crescut în special pentru copii şi pentru femeile la menopauză.

Sunt potrivite in alimentaţia celor cu uşoară intoleranţă la lactoza (inclusiv in alimentatia bătrânilor,care dezvoltă intoleranţă la lactoză treptat) deoarece laptele de capra conţine mai puţină lactoză,iar aceasta este “folosită” de microorganisme în procesul de obţinere al iaurtului şi kefirului.

Iaurtul si kefirul se obţin prin adaugarea în laptele de capra pasteurizat a culturilor de probiotice. Probiotic înseamnă “benefic vieţii”,denumire provenită de la caracteristicile acestor microorganisme:îmbunătăţesc imunitatea,ajută digestia,scad nivelele de colesterol,pot ameliora indigestiile şi contracara efectele antibioticelor. Probioticele au toate aceste efecte pozitive deoarece,odată ajunse în tractul digestiv,rezistă acizilor şi enzimelor din stomac,iar apoi se aşează pe peretele colonului.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg