Detoxificare rapidă cu smoothie-ul de castravete

1 73570 original jpg jpeg

Un smoothie detox este ceea ce îţi doreşti în anumite perioade, mai ales că vara se apropie cu paşi repezi. Această băutură ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism, plus că-i dai corpului substanţele nutritive de care are nevoie.

Smoothie-ul pe bază de castravete,ghimbir şi pătrunjel este exact ce ai nevoie. E perfect pentru detoxifiereaşi hidratarea organismului,plus că reechilibrează nivelul de alcalinizare.Pătrunjelul are capacitatea de a stimula funcţia rinichilor,ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism. În plus,este o sursă de minerale,vitamine,fibre şi antioxidanţi,are efect diuretic,previne constipaţia,menţine sub control nivelul de colesterol rău şi împiedică dezvoltarea de anumite tipuri de cancer.

Citeşte şi:Detoxifierea naturală a organismului în 6 paşi

În schimb,lămâia stabilizează nivelul de pH din organism şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Şi,pentru că este o sursă de vitamina C,împreună cu ghimbirul care are proprietăţi antiinflamatorii,sunt ingredientele perfecte pentru detoxifiere.

Reţeta smoothie-ului detoxifiant: Ai nevoie de:

-1 cană de pătrunjel

-1 cană de spanac

-1 castravete

-1

-1 bucată mică de rădăcină de ghimbir

-2 morcovi

-1 pahar de suc de portocale

Citeşte şi:Elixir de detoxifiere-încearcă-l acum!

Mod de preparare:

Spală toate ingredientele. Apoi,începe prin a tăia felii castravetele,morcovii şi să dai ghimbirul prin răzătoare. Le adaugi pe toate în blender şi procesezi până devin o pastă,după care adaugi pătrunjelul şi spanacul,pe care înainte le speli,şi procesezi din nou toate ingredientele. La final adaugi sucul de portocale,torni tot amestecul într-o cană şi gata. Poate fi băut.