Detoxifiere de iarnă în 10 paşi

1 72580 original jpg jpeg

Înainte şi după mesele copiase de sărbători, organismul tău are nevoie de o cură de eliminare a substanţelor toxice acumulate în organism. Urmează paşii de mai jos!

1.    Mănâncă fructe şi legume

Mănâncă fructe şi legume crude sau preparate la abur sau la cuptor. Conţin enzime care ajută digestia şi îmbunătăţesc absorbţia nutrienţilor. Mănâncă zilnic cel puţin 3 alimente cu efect detoxifiant:broccoli,usturoi,spanac,varză,ghimbir.

2.    Nu uita de fibre

Mănâncă zilnic cel puţin o jumătate de cană de legume uscate,gătite (fasole,mazăre,linte,orez). Conţinutul lor de fibre ajută o bună funcţionare a intestinelor.

3.    Alege mere la gustări şi la desert

Măncă mere,bogate în pectine. Acestea din urmă se combină cu toxinele din intestin,ceea ce le face mai uşor de expulzat din organism.

4.    Bea sucuri proaspete şi limonadă

Bea zilnic sucuri proaspete de fructe sau de legume – morcovi,ţelină,roşii. Bea în fiecare dimineaţă o limondadă,pe care o faci dintr-o lămâie întreagă,apă plată şi miere. Lămâile au 20 de compuşi cu efect anticancer!

5.    Fă exerciţii cu ferastra deschisă

Exerciţii uşoare de flexiune,făcute cu fereastra deschisă,sau alergări uşoare,în aer liber,te ajută să elimini toxinele. Oxigenul omoară bacteriile,viruşii şi energizează organismul. În plus,transpiraţia e o bună metodă de a elimina toxinele periculoase din corp.

6.    Condimentează din belşug

Nu ezita să-şi asezonezi mâncare cu turmeric – cunoscut şi sub numele de curcuma. Conţine un compus numit curcumină,care protejează ficatul.

7.    Apa e bună!

Bea multă apă plată,din surse naturale,care ajută la eliminarea toxinelor.

8.    Bea suc de aloe vera

Un sfert de cană de aloe vera,pe zi,te ajută să elimini reziduurile din intestin.

9.    Gândeşte pozitiv

Zâmbeşte ori de câte ori ai ocazia,adoptă o atitudine pozitivă. Stresul declanşează producţia de substanţe toxice în organism.

10. Mănâncă iaurt

Iaurtul e sursă bună de probiotice,care ajută în procesul de „curăţenie generală”. Consumă zilnic iaurt!