Detoxifierea ficatului cu ajutorul legumelor

1 65593 original jpg jpeg

Atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere nu ai nevoie de suplimente alimentare. Este important să ştii că doar simplul fapt că mănânci alimente integrale este suficient pentru curăţarea ficatului tău.

În realitate,corpul tău are nevoie de substanţe nutritive pentru a sprijini un proces pe care organismul îl face în mod natural,aşa că uită de medicamente.

Următoarele idei vor ajuta în mod real la detoxifierea naturală a ficatului şi a altor organe care ar putea fi suprasolicitate de alimentaţia şi ritmul de viaţă necorespunzătoare.

Optează pentru o dietă bazată pe nuci

Toate nucile sunt bogate în aminoacizi şi nu conţin adaos de zahăr. Fructele cu coajă lemnoasă sunt,în general,pline de acizi graşi esenţiali,dar,în special,nucile sunt bogate în L-arginină şi glutation,care pot ajuta la detoxifierea ficatului şi oxigenarea sângelui. În plus,sunt extrem de gustoase adăugate în deserturi sau consumate ca atare,aşa că,de ce să nu profiţi de beneficiile oferite?

Ocoleşte alcoolul şi fructoza

Fructoza este un element foarte greu digerabil de către ficat,având acelaşi efect asupra lui ca şi consumul de alcool. Fructoza este transformată în grăsime,care este stocată în ficat şi în alte ţesuturi,ca de exemplu în ţesutul adipos din organism. Dacă este consumată în exces,aceasta poate duce la boli grave ale ficatului. 

Consumă grapefruit

Acest fruct alb sau roşu este bogat în vitamina C şi antioxidanţi,care sunt excelenţi pentru curăţarea ficatului. Unul dintre flavonoidele din grapefruit,naringenin-ul,conţine un compus care ajută ficatul să ardă grăsimile,în loc să le depoziteze. Poate a sosit momentul să priveşti cu alţi ochi freshurile de grapefruit.

Împrieteneşte-te cu ceapa şi cu usturoiul

Alimentele bogate în compuşi care conţin sulf,unul dintre tipurile primare de molecule utilizate pentru detoxifierea ficatului,sunt cele mai bune pentru atingerea obiectivului stabilit. Alimentele precum ceapa,usturoiul şi gălbenuşurile de ouă se încadrează perfect în această categorie. Usturoiul conţine alicină şi seleniu,care ajută la protejarea ficatului de toxinele în exces. 

Alege verde

Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante şi este încărcat cu catechins-un tip de antioxidant din plante care ajută la eliminarea acumulării de grăsime. De asemenea,protejează împotriva toxinelor care pot provoca daune hepatice grave.