E incredibil ce se întâmplă dacă mănânci zilnic o banană!

1 69547 original jpg jpeg

Banana este un remediu natural pentru multe boli. Atunci când o compari cu un măr, are de patru ori mai multe proteine​​, carbohidraţi - de două ori, de trei ori - fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A si fier, şi de două ori mai multe alte vitamine şi minerale. De asemenea, este bogată în potasiu.

Iată care sunt cele 14 motive pentru care este indicat să mănânci zilnic cel puţin o banană!

1. Este sursă de zahăr şi de energie

Bananele conţin trei zaharuri naturale-sucroza,fructoza şi glucoza-combinate cu fibre. O banană oferă instant o explozie de energie,susţinută şi substanţială. Cercetările au dovedit că doar două banane pot furniza suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare că banana este fructul numărul unu pentru cei mai importanţi sportivi din lume. Dar energia nu este singura modalitate dprin care o banana ne poate ajuta să ne menţinem în formă. Acesta ne poate ajuta,de asemenea,să depăşim sau să prevenim un număr substanţial de boli şi condiţii,ceea ce face imperios necesară adăugarea bananelor în dieta noastră de zi cu zi.

2. Tratează depresia

Conform unui studiu recent efectuat printre persoanele care suferă de depresie,multe s-au simtit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele conţin triptofan,un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină,cunoscută pentru că te face să te relaxezi,pentru a îmbunătăţi starea de spirit şi,în general,a face să te simţi mai fericit. Uită de pastile! Mănâncă o banană! Vitamina B6 din banane reglează nivelul de glucoza din sânge,ceea ce poate afecta starea ta de spirit.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.