Efectele consumului de ciocolată

simeon stalpnicul png

Oana Ştefănescu, autoarea cărţii "Ceai, ciocolată, cafea", apărută la Editura Alfa, spulberă câteva mituri legate de consumul celui mai apreciat "dulce" din lume.

Conţinutul de săruri minerale,în mod special de magneziu,are un efect benefic asupra organismului,reglând schimbul de celule care se produce natural.

Pe lângă săruri,în ciocolată se mai găsesc diverse substanţe stimulatoare cu rol important în combaterea stresului,a oboselii şi a stărilor depresive.

De asemenea,este un aliment cu valoare energetică ridicată.

În legătură cu consumul de ciocolată,s-au născut numeroase prejudecăţi combătute de studii recente:

Consumul de ciocolată poate să provoace crize de ficat. Fals.

Chiar şi în cazul consumului excesiv,ficatul nu este afectat,ci vezica biliară,pentru simplul motiv că acest organ facilitează digestia alimentelor grase.

Atunci când aceasta îşi măreşte volumul,devine dureroasă.

Ciocolata duce la creşterea nivelului colesterolului în sânge. Fals.

În cazul ciocolatei negre,aportul de colesterol este nul,iar la ciocolata cu lapte este cuprins între 15 şi 18 miligrame la 100 de grame,ceea ce înseamnă o incidenţă total nesemnificativă.



Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg