Eşti predispusă să suferi de diabet? Consumă aceste alimente!

Pentru a-ţi reduce riscul de a suferi de diabet, este important ca nivelul glicemiei din sânge să fie în limite normale. Prin alimentaţie, poţi normaliza nivelul zahărului din sânge. Aşadar, iată ce alimente să incluzi în dieta ta.
Cercetătorii britanici susţin că printre alimentele care ţin sub control glicemia se numără ciocolata neagră,vinu roşu şi fructele de pădure. Flavonoidele din compoziţia acestor alimente sunt au roluri antioxidante,protejând împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare,hipertensiune,unele forme de cancer şi demenţă.
Studiul cercetătorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) şi de la King's College,din Londra,a relevat că o dietă bogată în flavonoide şi antocianine-regăsite în căpşuni,coacăze negre,mure şi afine-este asociată cu o insulinorezistenţă mai scăzută şi cu o reglare mai bună a glucozei din sânge.
Conform rezultatelor studiului,acest tip de antioxidanţi reduce riscul de inflamaţii cronice,care pot cauza diabet,obezitate,boli cardiovasculare şi cancer.
Cercetătorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sănătoase,care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare,pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.
Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele de sânge,în vederea evaluării nivelului de glucoză şi al inflamaţiilor,analizând,de asemenea,gradul de insulinorezistenţă,un indicator al diabetului de tip 2.
"Am descoperit că femeile care au urmat o dietă bogată în antocianine şi flavone au avut un grad de insulinorezistenţă mai scăzut. Insulinorezistenţa ridicată este asociată cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumă alimente bogate în aceşti compuşi - cum ar fi fructe de pădure, verdeţuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusă de îmbolnăvire",au afirmat cercetătorii.