Eşti stresată? Iată 5 moduri de a-ţi relaxa mintea

1 66493 original jpg jpeg

Problemele de zi cu zi te copleşesc şi eşti tot mai stresată? Există câteva moduri de a-ţi relaxa mintea şi care te ajută să fii mai liniştită şi să faci faţă problemelor.

Potrivit unor studii,unele persoane care suferă de stresul cotidian sunt incapabili să se relaxeze. Conexiunea permanentă la internet contribuie la distragerea atenţiei şi a stresului. În plus,aceasta are legătură directă cu insomnia,care afectează 4 din 10 persoane.

Iată un ghid care te ajută să te relaxezi:

Evită tensiunile

Dacă nu te poţi relaxa,încearcă să eviţi problemele. Aminteşte-ţi doar că sunt copii de 6 ani până la copii de 60 de ani,care încearcă tot posibilul pentru a te relaxa,dar nu pot. Îmbrăţişează grijile,fă-le prietenile tale. Concentrează-te pe respiraţie,încearcă să fii în pace deplină. Dacă eşti tensionată,permite tensiunii să se stabilească,nu te lupta cu nimic. Simte fiecare gând,nu e nimic pozitiv sau negativ.

  

Relaxează-ţi concentrarea

Nu acorda atenţie la nimic. Gândeşte-te la abstract. Potrivit matematicienilor de la Case Western Reserve University,a respinge un gând arde mai multă energie decat gândirea la el. Yoga te învaţă să te concentrezi pe un singur punct,dar stresul poate ţine mai mult. Încearcă să nu te concentrezi pe orice punct.

  Acceptă    

Acesta este modul ”miracol” pentru a te relaxa. Ceea ce se întâmplă în jur,în viaţă,bune sau rele,trebuie doar acceptate.  Nu lupta sau luptă cu ceea ce se întâmplă. Acest lucru te va epuiza. Nimeni nu poate controla ceea ce se întâmplă în jur.

Nu alerga după perfecţiune

Cele mai multe persoane se epuizează prin lista de dorinţe şi aşteptări înalte. Imaginile vizuale dictează modul în care ar trebui să trăim. Prin stabilirea standardelor scăzute,nu va fi mai puţină durere şi dezamăgire."Simplifică obiectivele din viaţă, alege unele de restructurare, fie cu a nu face bine şi având dezamăgiri. Cucereşte suferinţa emoţională prin eliminarea atitudinii negative şi limitarea credinţei. Să se facă trecerea de la frică la libertate",spune Mark Gibson,antrenor de relaxare.

   

Îmbrăţişează incertitudinea

Nu încerca să-ţi controlezi viaţa. Fă din incertitudine cel mai bun prieten şi învaţă cum să te ocupi de planurile modificate.

"Alege ca viaţa să fie o destinaţie necunoscută, fără garanţii. Mergi până la misterul vieţii şi fii veselă în călătorie",spune antrenorul spiritual Katja Rusanen.