Excesele alimentare, pericolele din farfurie. Iată de ce sfaturi să ţii cont la masa de Paşte!

1 74172 original jpg jpeg

Preparatele tradiţionale din miel, ouăle, cozonacul şi vinul roşu nu pot lipsi de pe masa pascală. Însă este de preferat să le consumi cu moderaţie, pentru a preveni o serie de afecţiuni „păcătoase“. Află care sunt acestea şi cum te poţi feri de ele!

Nu-ţi suprasolicita stomacul şi fierea

Alimentele „grele“ în exces,precum ouăle şi carnea,dereglează aparatul digestiv,ducând la apariţia indigestiilor şi a colicilor biliare,care se manifestă prin dureri abdominale,greaţă,vărsături şi febră. Este recomandat să mâncăm cu moderaţie preparate din miel,ouă (maximum 2-3 pe zi,de preferat doar albuşul),dulciuri şi să bem puţin alcool,deoarece sunt greu de digerat şi aduc foarte multe calorii.

Găteşte bine carnea de miel

O afecţiune care apare ca urmare a unui excesiv consum de alimente contaminate cu diferite bacterii este gastroenterocolita. Cele mai frecvente simptome care ar trebui să te îngrijoreze sunt lipsa poftei de mâncare,greaţa,vărsăturile şi,în unele cazuri,apariţia sindromului diareic asociat uneori cu o stare febrilă. Pregăteşte bine carnea de miel şi serveşte-o împreună cu legume proaspete,sub formă de salate,pentru a favoriza procesele digestive.

Consumă alcool moderat

Mâncărurile grele,dar şi băuturile,în cantităţi mari,pun în pericol sănătatea ficatului. „Problema nu e consumul în sine,ci cantităţile,pentru că unele persoane abuzează şi se poate ajunge uşor la intoxicaţii cu alcool“,precizează medicul. De aceea,el ne sfătuieşte să bem cu moderaţie,evitând tăriile.

Fereşte-te de bolile digestive

În general,după perioada de post se produce o suprasolicitare a aparatului digestiv,în urma consumului excesiv de băuturi alcoolice şi de alimente bogate în grăsimi şi în zaharuri. Din această cauză pot apărea diferite afecţiuni gastrice sau se pot agrava cele existente. Printre acestea se numără indigestiile,gastroenterocolita,colecistita acută şi litiaza biliară (calculi localizaţi la nivelul colecistului).

Cel mai la îndemână truc pentru a preveni problemele digestive este asocierea verdeţurilor proaspete la toate preparatele. Astfel ne săturăm mai repede mâncând un volum mai mare de hrană,însă cu o cantitate redusă de calorii. Este de preferat să nu gustăm prea multe feluri de mâncare la o masă. Se poate începe cu un aperitiv uşor şi un fel principal pe bază de legume şi carne. Desertul ar trebui servit la o distanţă de minimum o oră faţă de masă.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg