Exerciţii care-ţi menţin creierul ager

1 63638 original jpg jpeg

Şi creierul are nevoie de exerciţii pentru a se menţine în formă, deoarece pe măsură ce îmbătrâneşte nu mai reacţionează la fel ca înainte. Iată ce poţi face pentru a avea o minte ageră!

Fă exerciţii fizice în mod regulat

Faptul că mergi la sală de trei ori pe săptămână şi faci sport în aer liber ori de câte ori ai ocazia,nu te va păstra doar într-o formă fizică de invidiat,ci va contribui şi la sănătatea creierului tău. Astfel,vei fi protejată de maladia Alzheimer,iar dacă din păcate deja suferi de ea,rata de dezvoltare va fi mult încetinită.

Citeşte şi:

3 alimente pentru o memorie mai bună

Semne care arată că eşti stresată

Studiază cât poţi de mult

Studiile în domeniu au relevat faptul că persoanele care au petrecut mai mulţi ani pe băncile şcolii sunt mai puţin predispuse la pierderi de memorie. Cel mai bun exerciţiu pentru creier este învăţatul,iar din acest motiv lectura ar trebui să fie printre hobbiurile tale.

Încearcă lucruri noi

Ai vrut mereu să iei lecţii de pian sau să înveţi o limbă străină,dar parcă niciodată nu ai avut timp sau destulă voinţă. Este cazul să te motivezi,deoarece este o modalitate excelentă prin care-ţi menţii creierul tânăr. Nici lecţiile de dans nu sunt o idee rea,întrucât creierul va fi nevoit să creeze conexiuni care te vor ajuta să te sincronizezi.

Timp liber pentru jocuri

Ce-ai zice dacă în timpul cafelei de dimineaţă ai completa o integramă,un rebus sau ai încerca să găseşti combinaţia perfectă la sudoku? Activitatea cerebrală va fi intensificată şi tu te vei putea concentra mai uşor pe parcursul zilei.Recente

Test de personalitate  jpg
prieteni   shutterstock 2030231144   crop jpg
LIVE ora 1300 jpg
1 telefon jpg jpeg
Test de personalitate   Lungimea degetului mic   Captura Youtube jpg
Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg