Exerciţii de relaxare pentru un somn mai bun

1 70230 original jpg jpeg

Pentru că trăim într-o societate modernă, unde tehnologia este la tot pasul, foarte multă lume se confruntă cu probleme de odihnă.

Acest lucru se întâmplă pentru că stilul de viaţă este dezordonat şi tot ceea ce ne înconjoară ne afectează şi nu ne lasă să ne concentrăm.

Atunci când perioada de odihnă este afectată,apar şi multe alte probleme fizice şi psihice care ne afectează calitatea vieţii. De aceea,este important ca seara să ne deconectăm de tot şi să încercăm să ne odihnim măcar 7 ore. Dacă nu reuşim,putem apela la metode alternative. Una dintre ele se referă la exerciţiile de relaxare.Acestea exerciţii devin o alternativă foarte bună pentru persoanele care suferă de insomnie şi vor să aibă un somn de calitate. Prin practicarea acestor exerciţii este îndepărtată toată tensiunea din corp şi îl pregăteşti pentru un somn neîntrerupt.În cazul în care,în ultimele zile,ai fost în imposibilitatea de a dormi bine,nu trece cu vederea aceste exerciţii simple şi sfaturi pentru îmbunătăţirea calităţii somnului.

Exerciţii de relaxare pentru un somn mai bun Înainte de a începe:

. Găseşte un loc în casă,departe de zgomot şi pune-ţi ceva confortabil pe tine,de preferat un trening. De asemenea,poţi pune pe fundal muzica care îţi place şi care te ajută să te concentrezi mai bine.

Ai dreptul de a practica exerciţiile fie aşezat sau culcat,dar întotdeauna ai grijă ca prioritatea să fie confortul. Nu trebuie să stai forţată.

Exerciţii:

1. Dacă preferi să stai culcată,îndoaie genunchii şi separă picioarele până la 20-30 cm distanţă. Acest lucru te va pune din nou într-o poziţie de repaus.

2. Pune una dintre mâini pe abdomen şi cealaltă pe partea de sus,între piept şi gât. Acest lucru va permite să simţi mai bine mişcarea diafragmei în timp ce respiri.

3. Cu ochii închişi,respiri adânc şi încet. Imaginează-ţi calea pe care respiraţia se deplasează prin tot corpul tău.

4. Observi cum aerul din abdomen mişcă mâna pe abdomen,dar şi cum pieptul nu se mişcă. Încearcă să-ţi ţii respiraţia 3-4 secunde.

5. Numără descrescător de la 5 la 0 şi vei observa cum abdomenul revine la poziţia iniţială.

6. Repetă aceste mici exerciţii timp de câteva minute,în timp ce te concentrezi pe mişcări. Încet,vei începe să simţi cum corpul se relaxează.

Este foarte important să controlezi perioada de respiraţie,precum şi cantitatea de aer pe care ai inspirat-o. Încearcă să ai un ritm şi să faci pauze cât mai multe cu putinţă.

Alte metode care te ajută să adormi mai bine:

-Cina să fie uşoară,light;

-Citeşte ceva;

-Decorează dormitorul precum un templu.

Credit foto:http://steptohealth.com