Feluri de mâncare pe care nu trebuie să le reîncălzeşti

1 80335 original jpg jpeg

Alimentele pe care le reîncălziţi îşi vor pierde valoarea nutritivă, în special produsele bogate în proteine. Studiile recente arată că reîncălzirea anumitor alimente poate fi fatală pentru sănătatea ta, deoarece nu toate produsele alimentare sunt menite să fie reîncălzite şi consumate din nou.

Principalul motiv pentru care nu trebuie reîncălzite este din cauza modului în care alimentele reacţionează cu bacteriile în timp ce sunt depozitate sau din cauza proteinelor care sunt defalcate în timpul preparării. Există o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le reîncălzeşti niciodată, şi anume:

Spanacul

Reţetele pe bază de spanac nu ar trebui reîncălzite în cuptorul cu microunde. Spanacul este compus din nitraţi şi atunci când este reîncălzit, poate deveni toxic prin eliberarea de proprietăţi cancerigene. De asemenea, conţinutul de fier din spanac se poate oxida după reîncălzire, aceste putând genera radicalii liberi care provoacă boli.

Orezul

Dacă mănânci orez reîncălzit, este posibil să suferi de intoxicaţie alimentară. Nivelul de toxicitate creşte din cauza prezenţei bacteriilor foarte rezistente care sunt ucise în timpul preparării, dar prin reîncălzire pot deveni la fel de agresive.

Ciupercile

Ciupercile trebuie mâncate odată ce sunt preparate. Ele sunt o sursă de energie (proteine) care, atunci când sunt reîncălzite, pot deveni toxice. În plus, ciupercile reîncălzite pot provoca probleme digestive.

Cartofii

Cartofii sunt bogaţi în potasiu, vitamina B6 şi vitamina C şi atunci când sunt reîncălziţi, există riscul să producă bacterii care sunt mortale. Pentru a evita creşterea bacteriilor, ţine mâncarea pe bază de cartofi în frigider, evită să-i încălzeşti şi consumă-i în 1-2 zile.

Omleta/ouăle

Ouăle sunt surse de proteine şi dacă un ou prăjit sau fiert este încălzit din nou şi din nou, poate provoca grave probleme de sănătate. Ouăle gătite trebuie consumate imediat şi dacă sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, nu le reîncălzi, mănâncă-le aşa. Alimentele bogate în proteine conţin mult azot şi pot fi oxidate din cauza reîncălzirii.

Carnea de pui

Carnea de pui sau orice fel de mâncare făcută cu pui nu trebuie reîncălzită din nou şi din nou. Conţinutul ridicat de proteine din carnea de pui se schimbă complet atunci când este expus la căldură. Acest lucru poate afecta sistemul digestiv şi poate cauza probleme digestive.

:



Recente

Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg