Feluri de mâncare pe care nu trebuie să le reîncălzeşti

1 80335 original jpg jpeg

Alimentele pe care le reîncălziţi îşi vor pierde valoarea nutritivă, în special produsele bogate în proteine. Studiile recente arată că reîncălzirea anumitor alimente poate fi fatală pentru sănătatea ta, deoarece nu toate produsele alimentare sunt menite să fie reîncălzite şi consumate din nou.

Principalul motiv pentru care nu trebuie reîncălzite este din cauza modului în care alimentele reacţionează cu bacteriile în timp ce sunt depozitate sau din cauza proteinelor care sunt defalcate în timpul preparării. Există o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le reîncălzeşti niciodată, şi anume:

Spanacul

Reţetele pe bază de spanac nu ar trebui reîncălzite în cuptorul cu microunde. Spanacul este compus din nitraţi şi atunci când este reîncălzit, poate deveni toxic prin eliberarea de proprietăţi cancerigene. De asemenea, conţinutul de fier din spanac se poate oxida după reîncălzire, aceste putând genera radicalii liberi care provoacă boli.

Orezul

Dacă mănânci orez reîncălzit, este posibil să suferi de intoxicaţie alimentară. Nivelul de toxicitate creşte din cauza prezenţei bacteriilor foarte rezistente care sunt ucise în timpul preparării, dar prin reîncălzire pot deveni la fel de agresive.

Ciupercile

Ciupercile trebuie mâncate odată ce sunt preparate. Ele sunt o sursă de energie (proteine) care, atunci când sunt reîncălzite, pot deveni toxice. În plus, ciupercile reîncălzite pot provoca probleme digestive.

Cartofii

Cartofii sunt bogaţi în potasiu, vitamina B6 şi vitamina C şi atunci când sunt reîncălziţi, există riscul să producă bacterii care sunt mortale. Pentru a evita creşterea bacteriilor, ţine mâncarea pe bază de cartofi în frigider, evită să-i încălzeşti şi consumă-i în 1-2 zile.

Omleta/ouăle

Ouăle sunt surse de proteine şi dacă un ou prăjit sau fiert este încălzit din nou şi din nou, poate provoca grave probleme de sănătate. Ouăle gătite trebuie consumate imediat şi dacă sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, nu le reîncălzi, mănâncă-le aşa. Alimentele bogate în proteine conţin mult azot şi pot fi oxidate din cauza reîncălzirii.

Carnea de pui

Carnea de pui sau orice fel de mâncare făcută cu pui nu trebuie reîncălzită din nou şi din nou. Conţinutul ridicat de proteine din carnea de pui se schimbă complet atunci când este expus la căldură. Acest lucru poate afecta sistemul digestiv şi poate cauza probleme digestive.

:



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg