Femeile care lucrează în ture de noapte riscă să facă diabet

1 50195 original jpg jpeg

Femeile care lucrează în ture de zi şi de noapte au un risc mai crescut de a face diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard.

Turele de noapte afectează organismul unei persoane,din cauza faptului că apar dezechilibre la nivelul metabolismului. Persoanele care lucrează atât ziua,cât şi noaptea au un regim alimentar haotic,care le poate dăuna în timp.

De asemenea,şi schimbările care intervin în odihna de zi cu zi produc dezechilibre metabolice şi hormonale,care duc inevitabil la creşterea în greutate.Rezultatele studiului arată că persoanele,în special femeile,care lucrează în mod regulat în ture de noapte pentru cel puţin 3 ani au un risc cu 20% mai mare de a suferi de diabet de tip 2,spre deosebire de cei care lucrează doar ziua."Riscul de a suferi de diabet de tip 2 nu este atât de mare, dar este substanţial. Schimburile de zi şi de noapte dereglează ritmul circadian, cunoscut drept ceasul organismului, care are un rol important în menţinerea în limite normale a zahărului din sânge",declară autorul studiului,profesorul Frank Hu.

Persoanele care au diabet se pot confrunta şi cu alte probleme de sănătate,precum boli de inimă şi de rinichi,accidente vasculare şi chiar orbire.