Folosirea scobitorilor, un pericol pentru dinţi

1 73549 original jpg jpeg

Atunci când mănânci ceva şi resturile rămân blocate între dinţi, foloseşti scobitori pentru a le îndepărta. Dar sunt scobitoarele utilizate în mod corespunzător?

Potrivit experţilor,folosirea scobitoarelor nu este recomandată. Aşadar,dacă eşti una dintre persoanele care utilizează frecvent scobitoarele,ar trebui să te opreşti imediat,pentru că pui în pericol dinţii,precum şi gingiile.Scobitoarele pe care le cumpărăm astăzi sunt fabricate din plastic sau lemn. De aceea,atâta timp cât sunt folosite mai rar nu este nicio problemă. Dar,atunci când sunt utilizate în mod frecvent şi agresiv pe dinte,acestea pot reprezenta un pericol atât pentru dinţicât şi pentru gingii.Ca o măsură preventivă poate fi folosită apa pentru clătirea gurii imediat după ce ai mâncat orice produs alimentar. Şi,la fel de potrivită este aţa dentară. Dar iată de ce ar trebui să renunţi să mai foloseşti scobitori.

Provoacă abraziune

Atunci când foloseşti scobitori pentru a îndepărta alimentele zilnic,vei provoca abraziune între dinţi şi,de asemenea,sângerare. În cazul în care acest lucru se întâmplă de fiecare dată când mănânci şi foloseşti scobitoarea,sănătatea dinţilor este afectată.

Citeşte şi:7 sfaturi pentru dinţi mai sănătoşi

Boli ale gingiilor

Folosirea scobitoarelor o dată la câtva timp nu va provoca nicio problemă,dar utilizarea frecventă nu va afecta doar dinţii,ci şi gingiile. În cazul în care afecţiunile de la nivelul danturii sunt lăsate netratată se pot dezvolta boli ale gingiilor,care pot fi ireversibile şi severe.

Spaţiu între dinţi

Când scobitoarea este folosită în acelaşi loc în mod frecvent,creează spaţii între cei doi dinţi. Acest lucru se va agrava şi mai mult,şi şansa de a rămâne alimentele blocate între ei va fi mai mare,şi se vor forma cavităţi.

Distrugi smalţul dinţilor

Când foloseşti scobitori,în acest proces,există tendinţa de a mesteca şi scobitoarea,care este fabricată din lemn sau plastic. Acest lucru va duce la deteriorarea smalţului dintelui.

Citeşte şi:Cum să-ţi albeşti dinţii cu coaja de banană!

Distrugi rădăcinile dinţilor

Folosirea frecventă a scobitoarelor nu afectează doar gingiile,ci provoacă daune la rădăcina dintelui,care va produce durere.

Respiraţie urât mirositoare

În mod normal,scobitoarele sunt folosite pentru a îndepărta resturile de mâncare blocate între dinţi. Dar atunci când alimentele sunt acolo de mai mult timp şi apoi sunt îndepărtate cu ajutorul unei scobitori,se emană un miros neplăcut.

Credit foto:boldsky.com