FOTO. Forma alimentelor îţi spune ce afecţiuni poţi trata cu ele

Se spune că eşti ceea ce mănânci, un motiv să fii mai atentă la alimentaţia ta. Vezi care este legătura între forma alimentelor şi anumite organe ale corpului, precum şi cum acţionează acestea.
Morcovii sunt benefici pentru ochi

Dacă tai o felie de morcov,vei observa cu uşurinţă cât de bine seamănă cu ochiultău. Acesta este extrem de indicat pentru îmbunătăţirea vederii,întrucât sunt bogaţi în vitamine şi antioxidanţi precum beta-caroten care întârzie îmbătrânirea oculară,principala cauză a scăderii vederii la persoanele în vârstă.
Nucile,bune pentru creier

Dacă priveşti cu atenţie miezul de nucă,acesta seamănă perfect cu forma creierului tău,fiecare jumătate putând reprezenta una din emisferele creierului. Nu e de mirare că nucile mai sunt numite şi „hrana creierului". Ele au un aport bogat în grăsimi esenţiale Omega-3, care susţin funcţiile cerebrale.
Ţelină, pentru oase puternice

Poate că nu ştiai, dar ţelina are un conţinut important de siliciu, o parte a structurii moleculare ce oferă rezistenţă oaselor. O altă coincidenţă interesantă este faptul că oasele sunt formate în proporţie de 23% din siliciu, acelaşi procentaj fiind şi în ţelină.
Citeşte şi:
5 alimente care scad colesterolul LDL
Evită afecţiunile ginecologice cu avocado

Forma lunguiaţă a acestui fruct este asemănătoare cu cea a uterului. Totodată, acesta conţine şi acid folic, care susţine funcţia reproductivă. Acidul folic reduce riscul de apariţie a displaziei cervicale, o afecţiune care netratată poate conduce la cancer.
O inimă sănătoasă, cu roşii
Cămăruţele cu seminţe de la roşii sunt foarte asemănătoare cu cele ale inimii. În plus, roşeaţa acestor legume este dată de licopen, un antioxidant care reduce riscul de apariţie a afecţiunilor cardiace. Pentru ca această substanţă nutritivă să fie absorbită mai repede, consumă şi ulei de măsline.

Sursa foto:www.womansday.com