Fructe tropicale care te scapă de balonare

1 73854 original jpg jpeg

Când sistemul tău digestiv are probleme, suferi de constipaţie, de acumulare de gaze şi de de crampe. Câteva fructe, consumate ca atare sau în combinaţii delicioase, te ajută să scapi de balonare.

Papaia

Acest fructtropical conţine o enzimă numită papaină,care ajută la descompunerea şi absorbţia mai uşoară a mâncărurilor – în special a diferitelor proteine din diversele preparate.  În plus,papaina este un directic care te ajută să scapi de lichidele acumulate în exces,în organism.

Ananas

Conţin o enzimă numită bromelaină,care ajută la descompunerea proteinelor greu de digerat. Asta înseamnă că în stomacul tău se vor acumula mai puţine gaze care te fac să te simţi ca un balon...  De aceea,e bine să însoţeşti carnea,pregătită la grătar sau la cuptăr,cu felii bine asezonate de ananas,pe post de garnitură.

Banane

Bananele au adesea o reputaţie proastă,ca fiind bogate în zaharuri şi carbohidraţi. Consumate cu moderaţie,însă,te ajută să elimini gazele din stomac şi intestine. Asta,datorită conţinutului lor de potasiu,mineralul care elimină apa în exces din organism. Bananele sunt un bun antidot dacă ai consumat mâncăruri sărate (cu sodiu),care provoacă retenţie de apă.

Avocado

Este un fruct plin de grăsimi sănătoase,care te ajută să absorbi vitamineleşi mineralele provenite din alte fructe (atunci când îl consumi,desigur,în salate de fructe).  Are şi grăsimi mononesaturate,care te ajută să arzi grăsimea abdominală.