Fructele şi legumele iernii

1 73251 original jpg jpeg

Iarna este perioada perfectă pentru a mânca fructe şi legume, fiind cele care au grijă de sănătatea noastră. De asemenea, prin mâncarea acestor produse alimentare ţinem la distanţă unele dintre bolile legate de sezonul rece.

Iată care sunt fructele şi legumele pe care trebuie să le includem în alimentaţie,mai ales în timpul sezonului de iarnă:Portocala

Acest fruct citric este bogat în vitaminele A şi C,care stimulează şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea,este o sursă de cupru,calciu,potasiu şi fibre dietetice. Portocala este foarte bună pentru sănătatea pielii,tensiunii arteriale şi previne cancerul.

Morcovul

În afară de faptul că este o sursă de beta-caroten,morcovul mai conţine vitaminele B,C,D,E şi K şi multe alte substanţe nutritive precum potasiu,fier,cupru şi acid folic. Legumele pot fi mâncate atât crude cât şi fierte şi au o serie de beneficii pentru sănătate,cum sunt îmbunătăţirea vederii şi a imunităţii,prevenirea cancerului şi menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.

Citeşte şi:Slăbeşte cu super-dieta iernii

Mărul

Acest doctor al fructelor se găseşte pe tarabele din piaţă pe tot parcursul anului,dar este fructul specific iernii. Bogate în antioxidanţi şi fibre dietetice,merele ne protejează de cancer,diabet,hipertensiune,şi alte afecţiuni ale sistemului cardiovascular. Aşadar,nu renunţa să mănânci în fiecare zi câte un măr.

Para

Bogată în complexul de vitamina B şi K,para este fructul iernii care conţine foarte multe elemente nutritive. De asemenea,este o sursă de agenţi antiinflamatorii şi antioxidanţi,care ajută la menţinerea greutăţii,previne Alzheimerul,bronşita şi creşterea nivelului de glicemie. Para poate fi mâncată crudă sau gătită.

Vezi şi:4 fructe cu efect antiaging

  

Sfecla roşie

Această legumă colorată este perfectă de mâncat iarna,şi este o sursă de vitaminele B şi C,dar şi minerale precum potasiu şi magneziu. Dacă incluzi sfecla roşie în alimentaţie ajuţi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii,rinichilor,ficatului şi oaselor,şi la creşterea fluxului de sânge care trebuie să ajungă la creier.

  Spanacul    

O altă atracţie a iernii este spanacul. Bogat în antioxidanţi,vitamine şi minerale,această legumă este o super sursă de elemente nutritive. În plus,prin consumul ei ajuţi la prevenirea cancerului,astmului şi a hipotensiunii arteriale.



Recente

young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg
back view woman making heart shaped hands sunset jpg
excited happy young female coworker receive excellent opportunity triumphing gladly smiling camera clench fists celebrating win success rejoicing fantastic good news surprised copy space jpg
2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg