Fructele şi legumele iernii

1 73251 original jpg jpeg

Iarna este perioada perfectă pentru a mânca fructe şi legume, fiind cele care au grijă de sănătatea noastră. De asemenea, prin mâncarea acestor produse alimentare ţinem la distanţă unele dintre bolile legate de sezonul rece.

Iată care sunt fructele şi legumele pe care trebuie să le includem în alimentaţie,mai ales în timpul sezonului de iarnă:Portocala

Acest fruct citric este bogat în vitaminele A şi C,care stimulează şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea,este o sursă de cupru,calciu,potasiu şi fibre dietetice. Portocala este foarte bună pentru sănătatea pielii,tensiunii arteriale şi previne cancerul.

Morcovul

În afară de faptul că este o sursă de beta-caroten,morcovul mai conţine vitaminele B,C,D,E şi K şi multe alte substanţe nutritive precum potasiu,fier,cupru şi acid folic. Legumele pot fi mâncate atât crude cât şi fierte şi au o serie de beneficii pentru sănătate,cum sunt îmbunătăţirea vederii şi a imunităţii,prevenirea cancerului şi menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.

Citeşte şi:Slăbeşte cu super-dieta iernii

Mărul

Acest doctor al fructelor se găseşte pe tarabele din piaţă pe tot parcursul anului,dar este fructul specific iernii. Bogate în antioxidanţi şi fibre dietetice,merele ne protejează de cancer,diabet,hipertensiune,şi alte afecţiuni ale sistemului cardiovascular. Aşadar,nu renunţa să mănânci în fiecare zi câte un măr.

Para

Bogată în complexul de vitamina B şi K,para este fructul iernii care conţine foarte multe elemente nutritive. De asemenea,este o sursă de agenţi antiinflamatorii şi antioxidanţi,care ajută la menţinerea greutăţii,previne Alzheimerul,bronşita şi creşterea nivelului de glicemie. Para poate fi mâncată crudă sau gătită.

Vezi şi:4 fructe cu efect antiaging

  

Sfecla roşie

Această legumă colorată este perfectă de mâncat iarna,şi este o sursă de vitaminele B şi C,dar şi minerale precum potasiu şi magneziu. Dacă incluzi sfecla roşie în alimentaţie ajuţi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii,rinichilor,ficatului şi oaselor,şi la creşterea fluxului de sânge care trebuie să ajungă la creier.

  Spanacul    

O altă atracţie a iernii este spanacul. Bogat în antioxidanţi,vitamine şi minerale,această legumă este o super sursă de elemente nutritive. În plus,prin consumul ei ajuţi la prevenirea cancerului,astmului şi a hipotensiunii arteriale.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg