Grăsimile trans, „otrava“ din farfurie

1 67946 original jpg jpeg

Multe dintre alimentele pe care le consumăm conţin grăsimi care nu fac rău. Există însă şi grăsimi care te pot îmbolnăvi, cunoscute sub denumirea de grăsimi trans. Pentru că sunt asociate cu diverse boli, este bine să le eviţi.

Sunt grăsimi artificiale

Industria alimentară produce din plin alimente care conţin grăsimi trans,prezente în multe mâncăruri pe care le consumăm aproape zilnic.

„Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor graşi mono-şi poli-nesaturaţi pe cale chimică,în prezenţa hidrogenului,a unor condiţii de temperatură şi presiune şi a unui catalizator. Acestea sunt grăsimi artificiale“,explică dr. Cristina Spiroiu,medic primar endocrinologie,diabet zaharat,la Spitalul Militar Central „Carol Davila“,din Bucureşti.

În hrana noastră naturală se găsesc cantităţi mici şi nedăunătoare de grăsimi trans. Acestea se produc în intestinul unor animale şi se pot găsi în carnea de vacă şi cea de oaie,derivatele de lapte-unt,smântână,lactate integrale şi brânzeturi.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg