Greşeli pe care le faci când foloseşti usturoiul ca antibiotic natural

1 73371 original jpg jpeg

Usturoiul este cunoscut pentru proprietăţile lui antibiotice, însă dacă nu este folosit cum trebuie nu mai are efectele dorite asupra corpului.

Nu folosi usturoiul sub formă de pastile

Poate că ţi se apre mai uşor să consumi usturoiul sub formă de comprimate,dar aceasta nu este cea mai bună modalitate de a beneficia de efectele benefice ale acestui condiment. De aceea,cel mai bine este să consumi usturoiul ca atare. 

Îşi pierde din alicină dacă îl găteşti

De obicei,cele mai multe persoane consumă usturoi în diverse preparate,însă trebuie să ştii că gătit,îşi pierde din cantitatea de alicină pe care o conţine. Acest component principal aduce cele mai multe beneficii organismului,motiv pentru care este indicat să consumi usturoiul proaspăt.

Nu îţi protejezi stomacul când consumi usturoi

Întrucât usturoiul este un antibiotic natural foarte puternic,poate avea şi efecte negative asupra florei stomacale,mai ales dacă ai avut sau ai anumite probeme digestive. De aceea,este indicat ca în perioada în care consumi usturoi,să iei şi probiotice. Astfel,flora bacteriană de la nivelul sistemului digestiv nu va avea de suferit.

Consumi usturoi mai vechi

Usturoiul mai vechi nu este la fel de bun ca cel tânăr,când vine vorba compuşii benefici pe care îi conţine. Cel mai bine este să consumi usturoi,proaspăt,cât mai tânăr,pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale acestui condiment.