Grupa sangvină vorbeşte despre tine

1 69633 original jpg jpeg

Ştiai că-l poţi citi pe cel de lângă tine după grupa sangvină? De exemplu, pentru japonezi, grupa de sânge este mai importantă decât horoscopul.

Primele trei grupe sangvine,A,B şi 0 au fost descoperite în anul 1900,de austriacul Karl Landsteiner. Doi ani mai târziu,el a descoperit şi cea de-a patra grupă,AB.  Dincolo de importanţa medicală,japonezii cred cu tărie că aceste grupe de sânge ne influenţează şi personalitatea.

Grupa 0,ca o carte deschisă

La prima vedere,reprezentanţii grupei 0 par o fortăreaţă de neatins,inabordabili. Însă,pe măsură ce-şi cunosc interlocutorul,devin ca o carte deschisă. În plan sentimental,sunt firi directe,ştiu foarte bine ceea ce-şi doresc şi nu le plac jumătăţile de măsură. În căsnicie,femeile din grupa 0 au tendinţa să pună copiii înaintea soţului,spun japonezii.

Puncte forte

Sunt firi dinamice şi creative şi le place competiţia. Fac o impresie bună celor din jur şi ştiu să fie diplomaţi. Pot lucra foarte bine în echipă,dând dovadă de răbdare şi de generozitate.

Puncte slabe

Nu suportă să fie criticaţi şi le cam place să se răzbune. Uneori,reprezentanţii acestei grupe sunt prea atenţi la detalii,de aceea riscă să se piardă pe drum,în îndeplinirea unui obiectiv.  

Grupa A este a perfecţioniştilor

Pentru japonezi,cei care au această grupă de sânge ca o casă cu pereţii din sticlă:adică persoane transparente,care spun adevărul în faţă şi nu se ascund. Au tendinţa să caute perfecţiunea şi dau dovadă de meticulozitate. În dragose,sunt timizi şi rar fac primul pas. Odată ce intră într-o relaţie,sunt fideli şi nu suportă trădarea.

Puncte tari

Răbdare şi prudenţă:sunt calităţile cel mai des întâlnite la persoanele cu grupa sangvină A. Sunt ordonate şi bine organizate,de aceea pot lucra foarte bine atât singure,cât şi în echipă.

Aparent liniştiţi,se consumă foarte mult în interior,fapt ce le-ar putea afecta sănătatea,spune tradiţia japoneză. Le lipseşte spiritul de iniţiativă. Nu prea au încredere în forţele proprii,de aceea pot avea de pierdut atât în plan personal,cât şi profesional.

Grupa B,sub semnul independenţei

Firi complexe şi independente,celor care au grupa sangvină B le este foarte greu să accepte şi părerile altora. Au o intuiţie care nu prea se întâlneşte la celelate grupe sangvine şi le place de minune să fie în centrul atenţiei. Starea lor de spirit se schimbă foarte repede,însă îi salvează întotdeauna simţul umorului. În dragoste,atrag ca un magnet,însă le este destul de greu să se implice într-o relaţie stabilă,căci mereu găsesc câte un cusur celuilalt.

Originalitatea şi loialitatea se număr printre calităţile celor cu această grupă de sânge. Sunt independenţi şi puternici,deci trec uşor peste eşecuri şi necazuri.

Au o încăpăţânare ieşită din comun,la care se adaugă şi independenţa,lucruri care-i fac destul de dificili când vine vorba de lucrul în echipă. De asemenea,nu prea le plac regulile.

Grupa AB,personalitate dublă

Persoanele care au această grupă de sânge împrumută din trăsăturile grupelor A şi B,de aceea sunt firi duale. Se adaptează uşor în orice situaţie şi îşi fac repede prieteni. În dragoste,sunt visători şi caută partenerul ideal destul de mult timp. Îşi doresc de la jumătatea lor să le fie mai întâi prieten de suflet,apoi iubit.

Calmi,diplomaţi şi răbdători,analizează în cele mai mici detalii până iau o decizie. De aceea,dau greş de foarte puţin ori. Sunt foarte activi şi dau dovadă de o inteligenţă sclipitoare.

Puncte slabe

Pot fi indecişi şi critici atât cu ei înşişi,cât şi cu cei din jur. Un fel de ochiul-soacrei. De asemenea,pot avea de suferit din cauză că uneori au tendinţa să aibă încredere oarbă în oameni şi de aceea pot fi răniţi cu uşurinţă.

Ştiai că…

reprezentanţii grupei A sunt mai predispuşi la infecţii cu rotavirus,potrivit cercetătorilor americani de la Colegiul Medical Baylordin Houston?  Cercetătorii mai spun că persoanele cu grupa B sunt predispuse la oboseală cronică şi la afecţiuni ale inimii. Cei din grupa 0 se pot îmbolnăvi de gastrită şi boli ale ficatului,în timp ce reprezentanţii grupei AB sunt mai predispuşi la infecţii respiratorii şi anemie.