Iată ce fripturi te feresc de astenia de primăvară!

Specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că o anumită dietă ne poate feri de neplăcerile asteniei de primăvară. Ei ne recomandă alimente ce conţin aşa-numita energie caldă.
Primăvara,în tradiţia chienză,este un anotimp de esenţă Yang – agitaţie,căldură,activităţi fiziologice mai intense,scăderea vâscozităţii fluidelor din organism. „Pentru această perioadă,medicina tradiţională chineză recomandă alimente care ajută organismul să se adapteze la temperaturile mai crescute ale anotimpului”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză
Consumaţi carne de vită,pui şi miel „Ideal este ca,în această perioadă a anului,să consumaţi carne de vită,miel şi pui,ouă şi peşte. De mare ajutor este şi ficatul de porc,pui şi vită. Recomandate sunt şi castanele,arahidele,lăptişorul de matcă,menta,orezul,seminţele de floarea-soarelui,soia şi ridichile.