Iată cum să foloseşti uleiurile esenţiale

1 71421 original jpg jpeg

Ştiai că egiptenii antici au fost primii care au folosit uleiurile esenţiale, iar astăzi au devenit mai populare ca oricând, fiind folosite de toată lumea? Uleiurile esenţiale au proprietăţi de uz casnic, sunt puternic aromate şi sunt folosite în multe produse de îngrijire a frumuseţii.

Aceste uleuri se obţin prin distilare sau sunt extrase din plante din diferite părţi ale acestora,inclusiv flori,frunze,scoarţă,rădăcină,răşină şi coji.

Iată câteva moduri în care pot fi folosite uleiurile esenţiale:

1. Spa şi relaxare

-Uleiul de lavandă ameliorează insomnia. Presară nişte ulei de lavandă pe pernă şi bucură-te de un somn neîntrerupt.-Combină ulei de cocos,unt de shea,ulei de magneziu şi alte uleiuri esenţiale. Obţii o loţiune care îţi hidratează corpul.-Atunci când sunt combinate împreună,uleiul de cocos,cu ceara de albine şi ulei de lavandă,obţii un balsam de buze care este foarte bun pentru buzele crăpate.-Eliberează-te de tensiune. Aplică o picătură de ulei de lavandă pe mâini şi pe nas. Mirosul te va ajuta să te relaxezi.-Combină câteva picături de ulei de lemn de cedru sau ulei de lavandă şi loţiune neparfumată. Foloseşte acest amestec pentru o terapie de masaj.-Combină 4 picături de muşeţel,de lavandă şi ulei esenţial de mentă. Aplică amestecul obţinut pe tâmple. Are efect de răcire şi de relaxare.-Scapă de depresie cu ajutorul uleiului de trandafir. Adaugă ulei de trandafir în cadă,atunci când faci baie. Prin inhalarea aburului se va stimula starea bună de spirit şi te va scăpa de depresie.

2. În casă

-Combină 3 picături de ulei de lămâie,ulei de arbore de ceai şi apă caldă. Pune lichidul obţinut într-o sticlă cu pulverizator şi dezinfectează în mod natural hainele din blană.

-Purifică aerul cu ajutorul uleiului esenţial de scorţişoară. Acesta are proprietăţi puternice anti-microbiene.

-Curăţă maşina de spălat cu 20-30 de picături de ulei esenţial de orice aromă îţi place.

-Îndepărtează petele de pe haine cu ajutorul a două picături de arbore de ceai,ulei de lămâie esenţial şi puţin bicarbonat de sodiu.

-Curăţă perdeaua de la cabina de duş. Amestecă apă caldă,cu 4 picături de ulei de eucalipt şi 4 de ulei de arbore de ceai. Pune amestecul obţinut într-o sticlă cu pulverizator.

-Pune într-un coşuleţ pe masa din sufragerie nişte cuişoare,rozmarin şi ulei esenţial de portocală. În casă se va răspândi un miros minunat

-Amestecă ulei de portocale şi cuişoare şi pulverizează prin casă pentru a scăpa de dăunători.

-Scapă de mucegai. Pulverizează cu ulei de arbore de ceai pentru a scăpa de mucegai şi de alţi agenţi patogeni.