Iată de ce NU e bine să speli carnea de pui înainte s-o găteşti!

1 64952 original jpg jpeg

Spălăm carnea înainte de preparare, pentru că vrem să o curăţăm de impurităţi şi bacterii, nu? Ei bine, în cele mai multe cazuri reuşim doar să le împrăştiem peste tot, pe braţe, haine, chiuvetă, pereţi. Bacteriile, precum campylobacter sunt de vină pentru intocaţiile alimentare, în unele cazuri fatale.

Ca de obicei,spălatul fructelor,al legumelor şi cărnurilor este necesar pentru menţinerea sănătăţii. Însă,în cazul puiului,care are pe suprafaţa sa bacterii de tipul campylobacter,riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare.

Cercetătorii britanici recomandă să eviţi să speli carnea. Campylobacter se poate răspândi cu uşurinţă şi este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea.

Intoxicaţia alimentară ar putea fi cauzată de prepararea insuficientă a puiului,mai precis în timpul procesului termiccampylovbacter nu este distrus. Poţi însă să-ţi protejezi familia ţinând cont de unele tipsuri de preparare a mâncării.

Acoperă carnea de pui şi dă-o la rece

O modalitate sănătoasă de a scăpa de impurităţi este să ţii carnea la rece,în compartimentul de jos al frigiderului,pentru ca sucul să nu se scurgă peste alte alimente şi să le contamineze.

Nu spăla carnea crudă

Prin prepararea termică se distrug toate bacteriile,inclusiv campylobacter,în timp ce prin spălare germenii se răspândesc peste tot.

Spală ustensilele folosite la tranşat

După ce ai porţionat carnea,curăţă toate ustensilele folosite la tranşare,inclusiv cuţit,fund de lemn şi alte suprafaţe pe care ai amplasat puiul.

De asemenea spală-te bine pe mâini cu săpun şi apă din abundenţă după ce ai porţionat carnea. Toate acestea ajută la prevenirea răspândirii germenilorde campylobacter,prin evitarea contaminării încrucişate.

Găteşte bine carnea

În final,indiferent cum prepari carnea,ai grijă ca aceasta să fie bine pătrunsă.