Iată de ce se bucură corpul după 15 minute de plimbare

1 70513 original jpg jpeg

Chiar dacă eşti o persoană care merge mult pe jos sau mai puţin, trebuie să ştii că atunci când faci o plimbare de doar 15 minute, devii mai creativă deoarece este stimulat creierul. În plus, sunt minutele care te ajută să te menţii în formă şi să ai o viaţă mai lungă.

Pe lângă alte beneficii pe care le are plimbarea asupra corpului,trebuie să ştii că orice formă de activitate fizică practicată în mod regulat,ajută la menţinerea sănătăţii şi ţine la distanţă orice factor care ar putea să o afecteze.Persoanele care au un stil de viaţă sedentar,au toate şansele să devină obeze şi bolnave. Corpuluman trebuie să fie activ,pentru a fi stimulat metabolismul şi sănătatea,de aceea,exerciţiile fizice sunt esenţiale. Oricare activitate are efect asupra organismului.

Aşadar,dacă te plimbi zilnic cel puţin 15 minute,te bucuri de mai multe beneficii. Iată care sunt:

1. Este stimulată activitatea creierului

Plimbându-te 15 minute ajuţi la stimularea producţiei de serotonină din creier,fiind hormonul care te face să te simţi mai bine.

2. Te ajută să fii mai creativă

Cele 15 minute de plimbare au abilitatea de a stimula cantitatea de sânge care ajunge la creier,lucru care menţine creierul activ şi care te face mai creativ.

3. Sunt reduse alergiile

Un studiu arată că 15 minute de plimbare zilnică,pot reduce alergiile exterioare. Acest lucru este posibil deoarece,făcând mişcare este redusă inflamaţia din organism.

 4. Stimulează rata metabolismului  

Cele 15 minute de plimbare au abilitatea de a stimulata rata metabolismului,lucru care duce la pierderea în greutate şi prevenirea anumitor boli,în special a diabetului.

  5. Te ajută să trăieşti mai mult    

Un studiu arată că persoanele care se plimbă în fiecare zi câte 15 minute,trăiesc mai mult decât o persoană care nu face deloc sport. În plus,scad şansele de a dezvolta boli.

6. Încetinesc procesul de îmbătrânire

Plimbându-te 15 minute,sau mai mult,ajuţi la creşterea telomerilor,care sunt o parte din ADN şi care devin mai scurţi de-a lungul timpului. Aşadar,pentru a menţine pielea tânără,plimbă-te.

7. Sunt reduse durerile corporale

Plimbarea zilnică are abilitatea de a reduce durerile corporale,mai ales pe cele minore. În plus,creşte producţia de endorfine din organism.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg