Iată de ce trebuie să-ţi iei o vacanţă acum!

1 66265 original jpg jpeg

Simţi că nu este momentul pentru o vacanţă? Crezi că dacă îţi iei o zi liberă, activitatea de la birou nu o să poată fi desfăşurată de un alt coleg? Nu este aşa. Fiecare trebuie să avem zile libere să ne relaxăm şi să petrecem timp alături de cei dragi.

Iată 5 motive pentru care trebuie să pleci în vacanţă:1. Stresul va fi redus

Când eşti în mijlocul tuturor solicitărilor şi presiunilor de la locul de muncă,este greu să vezi lucrurile în mod clar sau raţional. A lua o pauză de o zi sau o săptămână te va ajuta să oferi perspective diferite cu privire la rolul locului de muncă în termen de viaţă. Trebuie să fii conştientă din acest punct de vedere asupra echilibrului din viaţă şi muncă,ca atunci când te întorci la muncă să fii mai calmă şi ca efectele stresului să nu crească din nou.

2. Se va îmbunătăţi concentrarea la locul de muncă

O vacanţă îmbunătăţeşte eficienţa şi concentrarea pe tot parcursul anului. O mică escapadă te va relaxa,şi te vei întoarce la muncă cu mai multă încredere şi gata pentru a face faţă provocărilor legate de muncă,şi cu o minte mai limpede şi clară.

3. Vei vedea o creştere a satisfacţiei pentru locul de muncă

Ştiind că angajatorul apreciază importanţa faptului că tu te simţi apreciată,este un motiv în plus ca să îţi iei câteva zile libere. Munca devine mai mult un efort de colaborare,atunci când fiecare angajat este pregătit să-ţi ia postul înapoi. Acest act de karmă este echilibrat atunci când aceste roluri sunt inversate.

4. Aminteşte-ţi mereu că familia este foarte importantă

Confruntarea cu partenerul sau copiii după o zi de muncă grea poate fi obositoare. Atunci când ai anumite gânduri,aminteşte-ţi de familie şi relaxează-te. Gândeşte-te că o vacanţă este un prilej bun prin care toată familia se distrează,şi de care aveţi toţi nevoie.  

5. Sănătatea ta se va îmbunătăţi

Vacanţele sunt bune pentru sănătate. Atunci când nu ai parte de zile libere şi lucrezi mereu,eşti tensionată şi stresată,ajungând să suferi de depresie şi epuizare. Mai mult cei care nu reuşesc să-şi ia o vacanţă anual,au un risc de 21 % de a deceda şi 32 % şanse de a muri de un atac de cord.

O vacanţă înseamnă o practică de auto-îngrijire,care va conduce la o mai mare fericire,sănătate şi prosperitate la locul de muncă,şi nu numai.