Iată motivele care te vor face să nu mai bei lapte pasteurizat!

1 71720 original jpg jpeg

Cu toate că se găseşte în toate supermarketurile şi hipermarketurile, laptele pasteurizat nu este bun pentru sănătate. Iată şi motivele!

Prin procesul de pasteurizare,laptele îşi pierde din enzimele,vitaminele şi mineralele pe care le conţine. De asemenea,proteinele din lapte sunt denaturate,se distrug bacteriile bune şi promovează patogenii.Specialiştii susţin că laptele pasteurizat creşte riscul alergiilor,a afectării danturii,a apariţiei colicilor la copii,a osteoporozei,artritei,bolilor de inimă şi chiar a cancerului.Toate tipurile de lapte pasteurizat de vacă care se găsesc în comert conţin 59 de hormoni acitivi,alergeni,colesterol,ierbicide,pesticide,dioxine (de 200 de ori mai mult decât nivelul acceptat),52 de antibiotice puternice,bacterii şi virusuri.Specialiştii atrag atenţia că prin pasteurizare,nu sunt distruse întotdeauna bacteriile „rele”. Din această cauză,consumul de lapte pasteurizat poate fi un factor principal în apariţia bolii Crohn.Deseori,în procesul de pasteurizare este folosit compusul cunoscut sub numele de propylen oxid,o substanţă chimică şi toxică,extrem de inflamabilă.

De aceea,nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm pe cât posibil lapte organic,bio.