Iaurtul reduce riscul de diabet

Specialiştii susţin că persoanele care consumă frecvent iaurt îşi reduc considerabil riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Prof. univ. Nicolae Hâncu,membru de onoare al Academiei Române,afirmă că unele substanţe din iaurt susţin funcţia celulelor pancreatice.
În urma unor studii,oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge au descoperit că un consum crescut de iaurt ne fereşte de diabet. Studiul EPIC-Interact,realizat pe 16.000 de persoane din opt ţări europene,a demonstrat că un consum mai mare de produse lactate fermentate (brânză,iaurt şi lapte) este asociat cu un risc de diabet tip 2 cu 12% mai mic. De asemenea,studiul EPIC-Norfolk a demonstrat că persoanele care consumă regulat produse lactate fermentate cu un conţinut scăzut de grăsime (iaurt,brânză proaspătă – respectiv 4-5 porţii de 125 g pe săptămână) au un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet zaharat tip 2.
Stimulează sensibilitatea la insulină
"Iaurtul este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind clasat pe locul al doilea, după legume şi fructe, în topul alimentelor dense în nutrienţi. Lactatele, deci şi iaurtul, sunt o sursă bogată de calciu şi magneziu, iar aceste minerale sunt recunoscute pentru susţinerea funcţiei celulelor pancreatice şi a sensibilităţii la insulină",a declarat renumitul diabetolog Nicolae Hâncu.