Iaurtul sărac în grăsimi scade tensiunea arterială
Odată cu înaintarea în vârstă, persoanele au un risc de a suferi de hipertensiune arterială. Însă, includerea iaurtului în dieta de zi cu zi menţine tensiunea arterială în limite normale, prevenind astfel afecţiunile cardiovasculare.
Un studiu recent arată că persoanele care consumă iaurt sărac în grăsimi au un risc mai mic de a suferi de hipertensiune.
Potrivit rezultatelor studiului,care au fost prezentate Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii,cu cât adaugi mai mult iaurt meniului tău,cu atât te poţi bucura de o scădere a riscului de a suferi din cauza hipertensiunii arteriale.
Cercetătorii au descoperit că un consum constant de iaurt semidegresat scade riscul de hipertensiune cu până la 31%.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de două mii de persoane,timp de 15 ani.
Toţi participanţii s-au înscris la experiment când nu aveau probleme cu tensiunea arterială.