Importanţa trecerii de la post la mesele de sărbători

Postul nu este doar o perioadă în care îţi purifici sufletul, este şi o perioadă în care mănânci mai puţin din punct de vedere caloric. De aceea, trecerea de la post la mesele de sărbători nu trebuie să fie bruscă, altfel te poţi confrunta cu bolile digestive.
Pentru a te proteja de neplăceri,nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm echilibrat,mai ales ȋn aceste ultime zile de post şi apoi ȋn zilele aferente sărbătorilor de iarnă.
Aşadar,încearcă să mănânci cereale integrale,legume şi fructe,precum şi alimente vegetale cu conţinut crescut de proteine:soia,fasole uscată,mazare,linte,năut,ciuperci,nuci,migdale,arahide.
De asemenea,hidratarea este şi ea importantă pentru organism,motiv pentru care este indicat să bei cel puţin 1,5 l de lichide pe zi.
În perioada sărbătorilor,consumă câte puţin din fiecare preparat tradiţional. Cu alte cuvinte,evită excesele pentru a preveni disconfortul cauzat de balonări. În plus,este indicat să mănânci fructele cu 2-3 ore înainte sau după mese,să guşti din deserturi de abia după ce ai mâncat felurile principale,pentru a nu-ţi tăia pofta de mâncare.
Nu uita cât este de importantă pentru sănătatea ta o alimentaţie pe cât posibil echilibrată şi o viată activă,chiar şi ȋn perioada sărbătorilor,pentru a te putea bucura pe deplin de ele!