În ce mod greutatea îţi afectează viaţa sexuală

1 73380 original jpg jpeg

În cazul bărbaţilor plinuţi, cu vârsta de 55 ani, apariţia disfuncţiilor erectile a fost de patru ori mai mare decât în cazul celor care aveau o greutate normală. În plus, adolescenţii care suferă de obezitate au nivelul de testosteron cu 50% mai redus decât ceilalţi băieţi de vârsta lor.

Disfuncţia erectilă prezentă la mai puţin de 20% din numărul contactelor sexuale nu intră în aria patologiei actului sexual,însă atunci când proporţia contactelor sexuale nereuşite depăşeşte 50%,se poate vorbi despre un efect advers secundar al obezităţii.

Impotenţa este diferită de alte dificultăţi care împiedică contactul sexual,cum ar fi lipsa dorinţei sexuale,probleme cu ejacularea sau cu orgasmul,apreciindu-se că aproximativ 5% dintre bărbaţii cu vârsta de 40 de ani şi între 15%-25% din bărbaţii cu vârsta de 65 de ani resimt efectele disfuncţiei erectile pe termen lung.

Disfuncţiei erectile i se asociază excesul de grăsime abdominală,bolile de inimă,diabetul zahara. Bărbaţii cu un indice masă corporală mai mare de 28,7 sunt cu 30% mai predispuşi la disfuncţia erectilă.

Ce conexiune există între impotenţă şi obezitate

În ceea ce priveşte relaţia dintre disfuncţiile erectile,specialiştii spun că două aspecte sunt esenţiale:importanţa fluxului de sânge pentru desfăşurarea normală a funcţiei sexuale şi gradul de afectare al sistemului vascular datorat obezităţii.