Ingrediente din bucătărie care previn depunea colesterolului pe vasele de sânge

1 65773 original jpg jpeg

Înfundarea arterelor şi a vaselor de sânge cu grăsimi declanşează, adesea, bolile cardiovasculare care afectează starea generală de sănătate.

Pentru a preveni aceste probleme de sănătate,este indicat să consumi următoarele alimente.UsturoiUsturoiulnu doar că te protejează de bolile cardiovasculare,dar este şi un bun remediu naturist care combate virusurile şi infecţiile. Cercetătorii susţin că doar prin consumul a cel puţin două căpăţâni de usturoi pe zi scad colesterolul,cât şi tensiunea arterală. În plus,acest condiment previne înfundarea arterelor şi a vaselor de sânge,menţinând buna circulaţie a sangelui către inimă.RodieUltimele studii efectuate în domeniu arată că rodia previne formarea ateroamelor (acumulări de calciu şi de colesterol) pe vasele de sânge,prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiace. Totodată,sucul de rodie ajută la menţinerea presiunii arteriale sub control.Seminţe de chiaFibrele şi acidul alfa-linoleic din compoziţia seminţelor de chiareglează tensiunea arterială,scade nivelul trigliceridelor din corp şi menţine în limite normale colesterolul,prin creşterea celui bun şi reducerea celui rău.MereMerele sunt bogate în pectină,un tip de fibră solubilă care reduce nivelul colesterolului şi diminunează riscul de înfundare a arterelor. Un grup de cercetători de la o universitate din Ohio susţin că un măr pe zi reduce riscul de îngroşare a arterelor cu până la 40%.