Înlocuitori pentru sare. Iată ce să foloseşti!

1 60592 original jpg jpeg

Un consum prea mare de sare zilnic duce la reţineri de apă, balonare şi acumulare de kilograme în exces. Acestea sunt doar câteva motive în plus pentru a afla care sunt înlocuitorii pentru sare.

Aportul crescut de sare duce la hipertensiune,atacuri de cord,osteoporoză şi boli ale rinichilor. Deşi nu este recomandat să elimini complet sareadin aimentaţia ta,este bine ca din când în când  să o înlocuieşti cu ierburi aromate şi condimente,care vor da preparatelor un gust bun.

Înlocuitori pentru sare. Piper negru

Acest condiment este mult ma sănătos decât sarea şi în plus,conţine antioxidanţi,care protejează celulele corpului de afectul nociv al radicalilor liberi. Piperul poate fi utilizat la asezonarea cărnii şi a legumelor,fiind acel ceva care face un preparat mai gustos.

Înlocuitori pentru sare. Cimbru

Deşi nu este extrem de folosit în bucătăria românească,el este specific preparatelor din gastronomia mediteraneană,italiană şi franceză. Sunt două tipuri de cimbru,simplu şi cel a cărui aromă are gust răcoros,uşor apropiat de cel al lămâii. Este ideal pentru mâncărurile cu carne,legume sau budinci,fiind utilizat atât proaspăt,cât şi uscat. Poate fi adăugat în fripturi,supe şi sosuri.

Înlocuitori pentru sare. Pătrunjel

Dacă până acum obişnuiai să-l presari în ciorbe şi sosuri,află că pătrunjelul poate aroma orice preparat. Cartofii la cuptor vor fi mult mai gustoşi,la fel şi omletele,tocăniţele şi fripturile. Poate fi folosit simplu,sau în combinaţie cu rozmarinul,oregano şi piperul.

Înlocuitori pentru sare. Coriandru

Are o aromă puternică şi din acest motiv trebuie să fii atentă cât de mult presari în mâncare,deoarece are tendinţa de a fura gustul celorlalte ingrediente. Proaspăt el are o savoare mult mai puternică decât sub formă uscată.

Înlocuitori pentru sare. Oregano

Este unul dintre cele mai utilizate condimentedin lume. Are o aromă răcoroasă,uşor picantă,fiind nelipsit din sosurile pentru pizza. Deşi merge de minune cu sosul de roşii,poate fi presărat şi peste carnea de miel. Poate fi combinat cu usturoi,ceapă,busuioc,cimbru şi ulei de măsline.