Învaţă să asociezi corect alimentele!
Sursa de energie primară a tuturor fiinţelor vii este Soarele. Legătura energetică între Soare şi fiinţele pământene este reprezentată de organismele fotosintetizatoare, plante, bacterii.
Oamenii obţin nutrienţii şi energia conţinută de aceştia prin consumul de plante şi animale.
De ce e important să ştim ce înseamnă asocierea alimentelor?
-Pentru a da corpului doar ceea ce are nevoie pentru a se simţi bine; -Cine se simte bine,arată bine,transmite bine,atrage bine.De vreme ce ştim că tot ce ne trebuie este energia soarelui transmisă direct sau prin intermediul plantelor şi animalelor pe care le consumăm,atunci e clar că nu avem nevoie decât de alimente simple,echilibrate nutriţional. E clar,astfel,că trebuie eliminate alimentele ce rezultă din combinarea grăsimilor cu zaharurile rapide (glucoză,zahăr),cu înaltă densitate calorică,şi vom prefera alimentele neindustrializate – cereale integrale,legume,fructe,proteine animale,uleiuri vegetale,etc.Alimentul este un factor esenţial al stării de sănătate sau boală şi de calitatea acestuia depinde în mod direct calitatea vieţii noastre. Alimentul este un principal purtător de informaţie preluată din mediul înconjurător.