Leguma perfectă pentru silueta ta
Bogaţi în antioxidanţi, cartofii dulci previn problemele inflamatorii şi menţin senzaţia de saţietate timp îndelungat.
Dacă eşti în căutarea unui echilibru alimentar, ar trebui să afli faptul că regăseşti în cartofii dulci o sursă excelentă de carbohidraţi, care îţi va fi benefică mai ales pentru a regla nivelul de zahăr în sânge, prevenind totodată şi rezistenţa organismului la insulină.
Sursă bună de fibre
Mult mai indicaţi decât orice alt soi de cartof, cei dulci sunt extrem de sănătoşi în primul rând pentru sistemul digestiv, şi asta datorită cantităţii mari de fibre de care dispun. Dacă alegi să îi consumi cu tot cu coajă, cartofii dulci combat simptomele constipaţiei şi te protejează de dezvoltarea anormală a celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.
Consumul lor atenuează inclusiv crampele musculare şi asta datorită concentraţiei de potasiu care ajută la refacerea musculaturii şi la prevenirea afecţiunilor cardiace.
Potasiul este un element esenţial pentru buna funcţionare a organismului uman, ajutând la menţinerea echilibrului electrolitic şi echilibrul lichidelor în organism, astfel având grijă de tensiunea arterială.
Îţi acoperă necesarul de acid folic
Acidul folic este indicat mai ales în perioada de sarcină, acest element fiind indispensabil bunei dezvoltări a fătului în perioada intrauterină.
Poţi alege să îi consumi sub diferite forme de la fiert până la copt. Dacă alegi să îi speli şi să îi bagi la cuptor cu tot cu coajă pentru 30 de minute, te vei alege cu o cină extrem de delicioasă şi sănătoasă.
Descoperă ce alte proprietăţi benefice asupra organismului are cartoful pe clicksanatate.ro.