Lucruri comune care pot declanşa alergii

1 65961 original jpg jpeg

Reacţia anormală a organismului la una sau mai multe substanţe poartă denumirea de alergie. În spatele acestor reacţii ar putea sta lucruri inofensive, dar care pot provoca reacţii adverse, de la o erupţii pe piele, strănut non-stop până la greaţă severă. Iată ce poate declanşa o reacţie alergică!

Polenul

Deşi rolul sistemului imunitar este de a lupta împotriva virusurilor,există momente când un sistem imunitar hiperactiv poate provoca o reacţie alergică. Una dintre cele mai comune cauze ale unei alergii este polenul. În timp ce,de obicei,polenul este responsabil de alergiile sezoniere,el te poate afecta în orice moment al anului,experimentând simptome precum strănutul,secreţie abundentă sau ochi înlăcrimaţi. Acestea pot fi tratate cu medicamente,dar indicat este să eviţi zonele care declanşează astfel de alergii.

Părul animalelor de companie

Animalele de companie pot fi considerate un membru al familiei,dar părul de animale este adesea un motiv de alergie severă. În timp ce soluţiile antialergie te pot ajuta să faci faţă mai bine disconfortului,poţi face,de asemenea,modificări simple în casa ta. De exemplu,nu ţine covoare sau carpete în casă şi nu-ţi lăsa animalele de companie în dormitor.

Praful

Suntem înconjuraţi de praf şi de poluare. Acarienii apar în zone cu mult praf şi murdărie şi sunt atât de mici încât nu pot fi văzuţi cu ochiul liber. Simptomele comune ale alergiei la praf includ strănutul sau curgerea nasului.

Mucegaiul

Prosperă într-un cadru umed. Prin urmare,asigură-te că baia şi bucătăria sunt foarte curate. Simptomele alergiei la mucegai includ mâncărimi ale ochilor,tuse şi strănut.

Alimente

Există anumite alimente care pot provoca o reacţie alergică severă la unele persoane. O astfel de reacţie se produce în câteva secunde sau minute (în funcţie de severitatea) de la consum. Unele dintre cele mai comune produse care declanşează alergii sunt arahidele,crustaceele,nucile,ciupercile,laptele şi grâul. Printre manifestările unei alergii alimentere se numără erupţiile pe piele,urticaria,respiraţia şuierătoare,vărsăturile şi diareea.

Medicamente

Unii oameni sunt alergici la anumite medicamente,cum este penicilina. Indicat este să întrerupi tratamentul dacă nu te simţi bine după ce iei un anume medicament. Simptomele alergiei la medicamente includ durere de stomac,senzaţie de leşin,urticarie,mâncărimi ale pielii,greaţă sau vărsături.