Mâinile îţi spun de ce boli rişti să suferi

1 69761 original jpg jpeg

De la lungimea degetelor până la forţa de strângere, mâinile noastre pot indica factori de risc pentru o serie de afecţiuni suprinzătoare. Cu cât le depistezi din timp, cu atât cresc şansele de supravieţuire.

Lungimea degetelor

Femeile cu degetul inelar mai mare decât indexul sunt de doua ori mai susceptibile să aibă osteoartrită la genunchi,potrivit unui studiu recent. Nivelurile scăzute de estrogen este un factor important care duce la apariţia acestei boli. La bărbaţi,degetul inelar semnificativ mai lung decât celelalte degete sugerează risc crescut de cancer de prostată.

Mâini tremurânde

Mâiniletremurânde ar putea fi un semn al consumului de prea multă cofeină sau un efect secundar al anumitor medicamente,cum sunt cele pentru astm şi antidepresive. Indicat este să consulţi medicul dacă problema reapare. Tremurulunei singure mâini poate fi un prim simptom al bolii Parkinson sau poate indica tremor esential,o tulburare care produce tremor incontrolabil,care poate fi tratat cu medicaţie adevcată.

Colorarea unghiilor

Atunci când cercetătorii indieni au studiat 100 de pacienţi cu boli renale cronice au descoperit că 36 % dintre ei aveau în partea de jos a unghiei pete albe şi în partea de sus pete maro. Îmbolnăvirea unghiilor poate fi cauzată de o concentraţie crescută a anumitor hormoni şi de  anemia cronică,ambele simptome ale bolii renale cronice. Mergi la medic de îndată ce apar modificări ale unghiilor sau pete. Şi asta pentru că petele pot fi un melanom ascuns (cancer de piele).

Forţa de strângere

O strângere slabă prezice un risc mare de atac de cord sau accident vascular cerebral şi sanse mai mici de supravieţuire,potrivit unui nou studiu realizat pe 140.000 de adulţi,din 17 ţări. Oamenii de ştiinţă spun că forţa de strângere a mâinii este un semn al rezistenţei musculare şi recomandă exerciţii aerobice pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă.

Palme transpirate

Acesta poate fi un simptom al menopauzei sau al unor afecţiuni tiroidiene,dar şi a hiperhidrozei (glandele sudoripare hiperactive declanşează mai multă transpiraţie decât este necesar). Cele mai multe persoane se confruntă cu sudoare pe unul sau două părţi ale corpului,cum sunt axilele,palmele sau picioarelor. Un medic poate prescrie un antiperspirant puternic pentru a reduce producţia de sudoare.

Amprente

Când cercetătorii britanici au studiat 139 de amprente au descoperit că oamenii cu amprente spiralate sunt mai susceptibile să aibă tensiune arterială crescută decât persoanele cu amprente arcuite sau circulare.