Masa de prânz în oraş: alimente zise „sănătoase” şi riscurile lor

1 65596 original jpg jpeg

Când vrei să mănânci rapid în oraş, optezi adesea pentru produse care ţi se par a fi potrivite cu o dietă echilibrată – fără să ştii însă că în compoziţia lor intră ingrediente care numai sănătoase nu-s.

Salată sau sendviş cu ton

Dacă alegi,de la un restaurant cu servire rapidă,preparate cu ton pentru că acesta e  bun pentru organism,ai dreptate. Pe de altă parte,în majoritatea produselor cu ton se adaugă maioneză din belşug-şi nu din cea de casă,din cea de la borcan,care are în compoziţie ingrediente nu tocmai sănătoase-şi nici prietenoase cu silueta. Prin urmare,cere preparate cu ton dar fără maioneză.

Preparate cu pui la grătar

Puiul este adesea opţiunea persoanelor care vor să-şi menţină silueta. Tot de aceea se preferă carnea la grătar în locul celei prăjite. Din păcate,în multe restaurante cu servire rapidă,se aplică margarină lichidă pe carnea de pui,pentru ca aceasta să fie mai suculentă şi să nu se lipească de grătar.

Salată şi sendviş cu pui

Salatacu pui şi sendvişul cu pui folosesc adesea carnea preparată care nu s-a vândut cu o zi înainte. Carnea mai veche e tăiată mărunt şi amestecată cu maioneză,apoi vândută într-o baghetă proaspătă,cu o frunză de salată,sau amestecată în salată proaspătă. Dacă simţurile tale gustative îţi spun că ceva nu-i în regulă,renunţă la produsul respectiv.

Hamburger şi mititei

Apetisantul hamburger şi mititeii care sfârâie îţi pot părea sănătoşi,fiindcă au fost făcuţi pe grătar. Din păcate,ambele produse por avea în compoziţie carne tocată de provenienţă dubioasă,carne tocată din zgârciuri şi grăsimi cu colorant alimentar adăugat,carne tocată nu tocmai proaspătă dar condimentată din belşug,ca să i se ascundă defectele. Prin urmare,dacă nu-ţi iei aceste preparate de la un restaurant de încredere,mai bine renunţi la ele şi le înlocuieşti cu o salată simplă.