Merişoarele combat îmbătrânirea pielii. Descoperă ce alte beneficii miraculoase au!

1 63913 original jpg jpeg

Le poţi consuma ca atare, proaspete sau deshidrate, în prăjituri sau sub formă de sucuri. Dacă nu obişnuieşti să le incluzi în alimentaţia ta, descoperă cele mai importante beneficii ale merişoarelor.

Îmbunătăţesc sănătatea inimii

Merişoarele conţin flavonoide şi antioxidanţi care scad riscul apariţiei aterosclerozei,o afecţiune ce duce la înfundarea vaselor sangvine prin depozitarea colesterolului pe pereţii interiori.

Printr-un consum constat de suc de merişoare,nivelul trombocitelor este menţinut în limite normale,iar riscul de oxidare a colesterolului „rău” se reduce la minimum,ceea ce înseamnă că inima ta nu va avea de suferit. 

Te ajută să slăbeşti

În compoziţia merişoarelor se găsesc şi multe fibre,care ajută organismul să menţină senzaţia de saţietate mai mult timp. În plus,merişoarele sunt sărace în calorii şi au un rol important în reducerea depozitelor de grăsime din corp.

Combat îmbătrânirea pielii

Un alt beneficiu miraculos al consumului de merişoare constă în încetinirea semnelor îmbătrânirii. Acest lucru se datorează antioxidanţilor,cât şi vitaminele B3,B5 şi C,care previn deteriorarea celulelor corpului şi luptă împotriva radicalilor liberi ce duc la apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare.

Luptă împotriva infecţiilor

Merişoarele joacă un rol important în prevenirea şi combaterea răcelilor,cât şi a infecţiilor urinare. În plus,acestea ajută la tratarea durerilor de gât şi la refacerea mai rapidă a tractului respirator.