Migrenele sunt ereditare, relevă studiile

1 73393 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit patru noi gene vinovate de cea mai comună formă de migrenă. Descoperirea confirmă ereditatea acestei boli, potrivit cercetătorilor europeni şi australieni.

Variantele genetice au fost detectate în genomul a 4.800 de persoane care suferă de migrenă “fără aură”,cu alte cuvinte fără semne neurologice care preced migrena,precum tulburări vizuale.

Trei sferturi din crizele de migrenă iau această formă. Variaţiile genetice au lipsit în grupul-martor care a cuprins 7.000 de persoane sănătoase,fără această boală.

Rezultatele studiului arată că o femeie din şase şi un bărbat din opt sunt afectaţi de migrenă. Cercetarea confirmă de altfel existenţa altor două gene de predispoziţie dintr-un grup de trei,identificate într-un studiu anterior.

“ Noile gene descoperite susţin argumentele conform cărora disfuncţiile moleculelor care au rolul de a transmite semnale între celulele nervoase din creier contribuie la apariţia migrenelor”,afirmă cercetătorii.

În plus,două dintre gene întăresc ipoteza unui posibil rol al vaselor sanguine,reflectat în perturbări ale fluxului sanguin.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg