Mirodenii care te apără de boli
Multe dintre alimente au fost utilizate de sute de ani pentru a trata, a alina şi pentru a ţine departe bolile. Oamenii de ştiinţă au început să demonstreze abilităţile acestor ingrediente.
Unele atenuează durerea artritei,reduc nivelul zahărului din sânge şi a colesterolului,iar altele,distrug celulele canceroase. Iată care sunt aceste alimente!
Turmericul alină durerea
O porţie cu vârf de turmeric poate calma durerea cauzată de artrită. Asta deoarece turmericul conţine curcumină,un puternic antiinflamator,care calmează durererea. Totodată,previne cancerul de colon şi boala Alzheimer. Potrivit unui studiu clinic efectuat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Johns Hopkins,în 2006,curcumina poate contribui la diminuarea leziunilor precanceroase cunoscute sub numele de polipi de colon,atunci când este luată împreună cu o cantitate mică de quercetină,un antioxidant puternic care se găseşte în ceapă,mere şi varză.
Citeşte şi:
Miere şi scorţişoară:super-remedii pentru sănătate!
Turmericul,secretul frumuseţii femeilor din India
Scorţişoara reduce nivelul zahărului din sânge
Specialiştii spun că pentru bolnavii de diabet de tip 2 consumarea scorţişoarei în fiecare zi reduce,cu aproximativ 10 %,nivelul zahărului din sânge. Totodată,acest condiment reduce nivelul colesterolului rău (LDL). Ai însă mare grijă atunci când consumi scorţişoară! O cantitate mare de condiment poate fi periculoasă. Prin urmare,dizolvă ingredientul în apă.
Rozmarinul ţine departe cancerul
Carnea prăjită sau friptă la temeperaturi ridicate formează aminele heterociclice,substanţe care duc la apariţia cancerului. Cercetătorii de la Universitatea de Stat Kansas sunt de părere că nivelurile aminelor heterociclice se reduc semnificativ atunci când pulberea de rozmarin este pusă peste carne înainte de a fi gătită. Aceştia spun că rozmarinul conţine carnosol şi acid rozmarinic,doi antioxidanţi puternici care distrug aminele heterociclice. Pentru a reduce formarea substanţelor cancerigene,specialiştii recomandă marinarea alimentelor înainte de a fi gătite,folosind rozmarin,oregano,busuioc,usturoi,ceapă sau pătrunjel.