Mituri despre obiceiurile alimentare

Printre factorii decisivi care ne influenţează starea de sănătate şi silueta se numără obiceiurile alimentare. Multe persoane încearcă să-şi impună reguli stricte de alimentaţie, însă deseori cad în capcane.
Multe obiceiuri alimentare sunt considerate literă de lege,însă unele lucruri spuse despre anumite alimente sunt simple mituri.Degresat sau fără zahăr înseamnă fără calorii?În majoritatea cazurilor,etichetele cu o astfel de prezentare pentru produsele alimentare sunt capcane. De fapt,producătorii recurg la mai mult zahăr,făină,grăsimi,potenţatori de gust şi sare pentru a compensa lipsa grăsimilor. La fel procedează şi pentru a suplini absenţa zahărului. Prin urmare,silueta este în pericol chiar dacă mâncăm „dietetic".Toată lumea trebuie să reducă sarea?O alimentaţie săracă în sodiu este indicată doar hipertensivilor. Sodiul este benefic pentru organism şi ajută sistemul muscular şi cel nervos. Deşi este adevărat că acest element creşte, într-o măsură mică, tensiunea arterială, diminuarea cantităţii zilnice de sodiu nu aduce beneficii, ci poate mări nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.
Află de AICI când este indicat să mănânci alimente cu carbohidraţi.