Miturile din jurul produselor din soia, demolate de o celebră nutriţionistă

1 70111 original jpg jpeg

Soia este o plantă anuală aparţinînd familiei botanice Fabaceaecu denumirea ştiinţifică Glycine hispidaşi originară din Asia centro orientală. Pînă în 1800 era cultivată doar în China.

La jumătatea secolului XX cultivarea acestei plante înafara ţării de origine s-a dezvoltat foarte mult. Principalii producători mondiali sunt SUA urmata în Europa de Franţa şi Italia.

Soia este una dintre cele mai importante plante alimentare în special pentru conţinutul său în ulei (18-20%) şi proteine. Substanţele grase pe care le conţine fac din soia cea mai calorică leguminoasă dar în schimb are cel mai mic conţinut de carbohidraţi. 

În China antică,planta era folosită la rotaţia culturilor

“Chinezii nu cosumau soia nefermentată,şi bine făceau deoarece aceasta conţine inibitori de enzyme ce blochează tripsina. În experimentele de laborator,dietele cu înalt conţinut de inhibitori ai tripsinei au produs o mărire în volum a pancresului cu apariţia diverselor patologii şi chiar cancer. Aceşti inhibitori de enzyme,alături de hemaglutinină,sunt substanţe prezente în soia  nefermentată ce acţionează ca inhibitori de creştere. Animalele de laborator abia înţărcate şi hrănite cu lapte de soia prezentau un ritm al creşterii mult inferior cu cel normal”,explică nutriţionista Marie Vrânceanu,specialist în nutrigenetică.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg