Modalităţi eficiente pentru a face faţă căldurii

1 67627 original jpg jpeg

În mijlocul verii, atunci când asfaltul se încinge, aerul condiţionat se simte în orice încăpere şi temperaturile sunt ridicate, ce faci pentru a te răcori? Iată câteva modalităţi simple, dar eficiente pentru a face faţă căldurii în această vară.

Cea mai eficientă metodă vine de la yoga. Pranayama este o practică veche de mii de ani care are la bază controlarea respiraţiei. Mai mult,aceasta este o modalitate foarte simplă care răceşte tot corpul din interior,fiind mai eficientă decât orice aparat de aer condiţionat. Pentru ca aceasta să dea rezultatele dorite,trebuie să urmezi câteva reguli simple.

Respiră pe gură şi pe nas

Respiră deschizându-ţi buzele,expunându-ţi dinţii şi gingiile. Ai grijă ca dinţii de jos să se atingă cu cei de sus. Pe măsură ce aerul va trece printre dinţi,saliva se va răci. Închide gura şi respiră pe nas. Dacă faci asta corect,vei simţi imediat răcoarea cum va răci corpul. Această metodă întăreşte,de asemenea,dinţii şi gingiile slabe.

Respiraţie relaxantă răcoritoare

Deşi metodă este foarte eficientă,puţini reuşesc să o pună în practică. Inhalează pe gură şi expiră pe nas. Diferenţa este că trebuie să laşi aerul să pătrundă peste limbă. Respiră adânc şi lasă răcoarea să-ţi invadeze tot corpul,după care expriră natural pe nas. Dacă faci asta corect,vei simţi răcoare imediat.

În mod normal,respirăm prin nas. Acesta filtrează aerul şi ţine particulele nesănătoase departe de noi. Când respirăm pe gură,o astfel de filtrare nu mai are loc,aşa că asigură-te că faci asta doar în locurile nepoluate.

Vizualizare şi respiraţie

Aceasta este un mod distractiv de a răcori organismul. Imaginează-ţi că stai într-un loc minunat rece,cum este mersul pe jos în zăpadă sau cum simţi o adiere de vânt rece. Vizualizează fiecare detaliu al locului,făcând imaginea cât mai clară posibil. Respiră normal,imaginează-ţi că fiecare respiraţie pe care o ai în acel loc te umple cu răcoare. În doar câteva minute,ar trebui să fii relaxată şi să simţi răcoare,indiferent de cât de cald e afară.