Moduri inedite prin care consumul de avocado îţi menţine sănătatea

1 71146 original jpg jpeg

Acest fruct exotic are o serie de beneficii asupra corpului, despre care nu se ştie. Află de ce este indicat să-l incluzi în alimentaţia ta.

Conţine din plin carotenoiziCarotenoizii te protejează de diverse afecţiuni oculare,dar şi de alte probleme de sănătate. Aşadar,consumă avocado în diverse salate sau ca atare pentru a-ţi menţine sănătatea ochilor.Reduce colesterolulConsumul de alimente bogate în grăsimi şi în zaharuri este principala cauză care duce la creşterea nivelului colesterolului „rău”. Pentru a contracara acest efect negativ,este indicat să mănânci în fiecare zi câte o feliuţă de avocado. Acidul folic din compoziţia acestui fruct reduce riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.Ajutor de nădejde în curele de slăbitDacă încerci să dai jos câteva kilograme,nu există o cale mai simplă decât consumul unui avocado în fiecare zi. Pe lângă faptul că abundă în fibre,avocadoul creşte nivelul saţietăţii,ceea ce înseamnă că vei consuma mai puţine calorii.Menţine tensiunea arterială sub controlDatorită potasiului şi magneziului pe care le conţine,avocado are un rol important în menţinerea sub control a tensiunii arteriale. De asemenea,acest fruct exotic îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul creierului.

Nu în ultimul rând,avococadul are un rol important în prevenirea apariţiei cancerului. Acest beneficiu se datorează substanţelor pe care le conţine din plin-vitamina E,luteină şi acizi graşi oleici.