Morcovi vs Broccoli. Care este mai sănătos?

1 68196 original jpg jpeg

Foloseşti morcovul aproape în toate preparatele, întrucât le oferă un gust aparte, totuşi eşti ceva mai reticentă când vine vorba de broccoli. Însă care din cele două legume este mai sănătoasă?

Valoare nutriţională

Morcovul are în compoziţia sa mai mult zahărul decât broccoli şi în consecinţă mai multe calorii. 100 de grame de morcovi au 35 de calorii,în timp ce o cantitate asemănătoare de broccoli are 28. Şi în ceea ce priveşte capitolul proteine broccoli iese câştigător având 3 grame,în timp ce morcovul se poate lăuda doar cu 1 gram la 100 de grame.

Conţinutul de vitamine

În ceea ce priveşte aportul de vitamine,raportul dintre cele două legume este destul de echilibrat. Morcovul excelează în ceea ce priveşte cantitatea de vitamina K,având nu mai puţin de 9,4 mg,în timp ce rivalul său nu are în compoziţie această vitamină. În schimb,broccoliîşi poate lua revanşa în ceea ce priveşte aportul de vitamina C,deoarece are 93 de mg la 100 de grame de legumă,spre deosebire de morcov care are doar 2,6 grame. Broccoli este bogat şi în vitamina A şi acid folic.

Aportul de minerale

La această categorie lucrurile sunt destul de clare,pentru că broccoli este câştigător detaşat. Are 48 de mg de calciu,66 mg de fosfor,325 mg de potasiu şi 27 mg de sodiu. Morcovul are 32 de mg de calciu şi 238 mg de potasiu.

Citeşte şi:

Iată de ce este bine să consumi morcovi

Morcovii reduc colesterolul negativ