Motive bune ca să foloseşti uleiul de măsline

1 64850 original jpg jpeg

Folosirea uleiului de măsline extravirgin, mai ales în salate, este un prim pas în lupta împotriva kilogramelor în plus. Însă efectele lui benefice nu se opresc aici. Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, cu certificat în nutriţie, ne spune cele mai eficiente leacuri pe bază de ulei de măsline.

1. Stopează parodontoza

Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este diminuat foarte mult pericolul parodontozei. Chiar şi după ce s-a instalat afecţiunea,este indicată masarea gingiilor de două-trei ori pe zi.

2. Calmează arsurile

Uleiul de măsline s-a dovedit eficient în uz extern. Pentru calmarea arsurilor,uleiul de măsline se amestecă cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

3. Ameliorează ulcerul

Un pahar de suc de aloe vera se combină cu trei sferturi de pahar de miere,precum şi cu o cantitate egală de ulei de măsline. Acest preparat se pune într-o sticlă şi se leagă bine gâtul acesteia. Se introduce într-un vas cu apă care fierbe încet,timp de 3 ore. Se răceşte şi se păstrează la loc răcoros. Se ia o lingură dimineaţa,înainte de masă. Se agită sticla înainte de întrebuinţare.

Vezi ce alte beneficii are uleiul de măsline pe clicksanatate.ro.