Motive bune să consumi fructe oleaginoase
Cu un conţinut ridicat de grăsimi bune, fibre şi proteine, fructele oleaginoase se dovedesc a fi aliaţi de nădejde ai sănătăţii. Incluse în alimentaţia zilnică, ele ajută la prevenirea mai multor afecţiuni, printre care cele cardiace şi ale oaselor.
Migdalele previn bolile cardiace
Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase,migdalele conţin cantităţi importante de acizi graşi esenţiali,vitamine (E,complexul B),fibre,minerale (magneziu,calciu,fosfor,cupru,potasiu,fier) şi antioxidanţi. Lista beneficiilor pe care le aduc sănătăţii nu este una scurtă:reduc riscul de boli cardiace şi nivelul colesterolului „rău“,contribuie la sănătatea oaselor şi a activităţii creierului. Consumate în timpul sarcinii,ele oferă protecţie şi împotriva malformaţiilor congenitale la bebeluş.
Nucile,de ajutor în bolile gastrice
Consumate cu moderaţie,nucile sunt de departe una dintre cele mai hrănitoare gustări pe care le poţi include în dietă.Reprezintă o sursă importantă de proteine (15 g la 100 g),de minerale (magneziu,potasiu,sodiu,calciu),vitamine (A,B,C,E) şi grăsimi sănătoase. Specialiştii în nutriţie spun că nucile previn apariţia atacului vascular cerebral,menţin sănătatea oculară şi cea a creierului,ameliorează afecţiunile gastrice şi oferă protecţie împotriva diferitelor tipuri de cancer.
INFO:Grăsimile sănătoase din nuci reduc riscul de apariţie a diabetului de tip 2.
Ştiai că...
... nucile de Macadamia ţin la distanţă afecţiunile inimii? Rezultatele unui studiu american au arătat că un pumn de nuci,consumat în fiecare zi,scade cu 30% riscul de boli cardiace.
Tabel calorii
100 g Calorii
Nuci 654
Alune 567
Migdale 578
Caju 553
Fistic 562
Alune de pădure 536
Castane 200