Motive bune să incluzi sfecla în dieta ta

simeon stalpnicul png

Mamele şi bunicile noastre aveau numai vorbe de laudă la adresa acestei rădăcinoase şi iarna mai ales, pe lângă felul principal de mâncare, găseai mai mult ca sigur sfeclă în oţet. Te-ai întrebat vreodată ce o face atât de sănătoasă şi care sunt beneficiile ei?

Reduce tensiunea arterială

Sfecla roşie are un nivel ridicat de nitraţi,compuşi care ajută la lărgirea arterelor şi la scăderea tensiunii arteriale.

Reduce nivelul colesterolului rău

Conţine cantităţi mari de fibre solubile,flavonoide şi betacianină. Acesta din urmă este compusul care îi dă sfeclei culoarea roşu-purpuriu şi este,de asemenea,un antioxidant puternic,care contribuie lareducerea oxidării colesterolului rău şi nu permite depunerea lui pe pereţii arterelor.În plus,reduce riscul atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Este bună pentru gravide

O altă calitate uimitoare a sfeclei este abundenţa de acid folic,care este necesar pe perioada sarcinii,întrucâteste un component esenţial în creşterea armonioasă a fătului;în plus,dă mamei gravide energie suplimentară,pe durata celor 9 luni.

Ţine diabetul sub control

Toate persoanele care suferă de diabet,îşi pot satisface pofta de dulce cu un pic de sfeclă. Conţine zaharuri,nu are grăsimi,este săracă în calorii şi are un indice glicemic mediu,adică îndeplineşte toate recomandările medicale.

Indicele glicemic mediu înseamnă că zaharurile se vor elibera treptat şi încet în sânge,iar acest lucruajută la menţinerea nivelului de zahăr la cote mici,combătând astfel nevoia de dulce.

Tratează anemia

Sfecla roşie conţine o mulţime de fier,element ce ajută la formarea hemaglutininei,care face parte din sângele ce ajută la transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive în diferite părţi ale corpului.Conţinutul de fier este cel care ajută în tratarea anemiei.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg