Motive pentru care ciupercile sunt printre cele mai bune alimente

1 67926 original jpg jpeg

Acum că ne aflăm în sezonul rece trebuie să profităm de ocazie pentru a introduce cât mai multe legume în dietă.

Ciupercile sunt una din puţinele legume care pot înlocui cu succes carnea deoarece aduc un aport considerabil de proteine,sunt simplu de preparat şi delicioase.

Ciupercile au fost consumate încă din vremuri preistorice. În Egiptul Antic ele erau o delicatesă rezervată faraonilor,deoarece se credea că au puteri magice,iar în Roma Antica ciupercile erau desemnate "mâncarea zeilor". Ele au început să fie cultivate la scară largă în Europa începând cu secolul al XVII-lea. În Franţa,cipercile champignon erau cultivate în catacombele de sub oraşul Paris. Iată câteva dintre beneficiile pe care consumul de ciuperci le aduce organsimului:

1. Toate speciile de ciuperci au puternice proprietăţi imunomodulatoare. Datorită fitonutrienţilor din compoziţie ele întăresc sistemul imunitar. Ciupericile sunt o sursă preţioasă pentru vitamina D,care joacă şi ea un rol important în funcţiile sistemului imunitar (în sezonul rece trebuie să ne bazăm pe sursele alimentare,deoarece,de multe ori,nu avem acces la acele 20 de minute recomandate zilnic pentru absorbţia acestei vitamine).

Află mai multe despre proprietăţile ciupercilor aici.